Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ConstantÍ fa una crida a la lluita col•lectiva contra les violències masclistes

La cantant i actriu constantinenca Alèxia Pascual, coneguda per ser una de les grans triomfadores de la segona edició del programa “Eufòria” de TV3, ha protagonitzat aquest dissabte 25 de novembre l’acte central del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones a Constantí, amb la lectura del manifest del 25-N que s’ha fet sobre un escenari ubicat al davant de l’Ajuntament. L’acte ha comptat amb la presència de diversos representants municipals així com de molts constantinencs i constantinenques que s’han volgut sumar a la concentració per mostrar el rebuig a qualsevol tipus de violència envers les dones.

Durant l’acte s’ha fet una crida a fer front a les violències masclistes “des d’una  lluita col·lectiva que necessita de tota la societat” i s’ha afirmat que les violències masclistes no són un fet aïllat ni privat i “són el principal problema de seguretat pública que té el país”. També s’ha fet referència al canvi profund en el rebuig social a aquesta violència estructural contra les dones, per al qual ha estat fonamental “aprendre a identificar els fets que constitueixen violència masclista i, de manera cabdal, a responsabilitzar els agressors enlloc de culpabilitzar les dones que la pateixen”.

Finalment, s’ha demanat “la implicació de tothom” per trencar els silencis i activar totes les alertes per prevenir, detectar i reparar les violències contra les dones. L’acte ha finalitzat amb la lectura d’un poema dedicat a la víctimes de la violència masclista, obre de l’escriptor local Xavier Reinoso.

Després de la lectura del manifest, i coincidint amb la celebració de la Setmana de la Música, ha tingut lloc un concert-vermut a càrrec de a càrrec del Conjunt de Formació Juvenil i de la Banda de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”. L’acte ha estat amenitzat i presentat pel grup Mel i Mató.

 

Back to top