Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’entreguen els XVII Premis Literaris Constantí dedicats als “Relats d’amistat”

Constantí ha celebrat aquest diumenge 4 de febrer l’acte d’entrega de la XVII edició dels Premis Literaris corresponents a l’any 2023. L’acte tancava la programació de la Festa Major d’hivern del municipi i per tercer any consecutiu s’ha realitzat al Pavelló Poliesportiu, que s’ha tornat a omplir per a l’ocasió. La festa literària va comptar amb una actuació musical a càrrec d’un trio de saxos de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”.

Silva Editorial, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, han promogut un any més aquests Premis Literaris que han arribat a la seva XVII edició, aquest any centrats en la temàtica “Relats d’amistat” i amb una xifra de participació que ha arribat fins als 473 treballs presentats a concurs, dividits en 4 categories: la d’adults (a partir dels 21 anys), la de júniors (de 17 a 21 anys), la de joves (de 13 a 16 anys), i la d’infants (fins als 12 anys).

Durant l’acte d’entrega dels premis, s’ha presentat també el llibre que recull un total de 103 treballs (com a guanyadors i finalistes) presentats a concurs, en llengua catalana i espanyola, tenint en compte la participació d’escriptors no només locals, sinó que un any més s’han presentat treballs procedents de tot el món. En aquesta XVII edició, el tema escollit han estat els “Relats d’amistat” que, sota diverses formes, és un assumpte clàssic en literatura, cinema i televisió. L’amistat és una forma d’amor, és un sentiment, a més d’una virtut noble que ens iguala com a éssers humans i ciutadans i que es viu segons edat

Els guanyadors d’aquesta 17a edició dels Premis Literaris han estat els següents: en categoria d’adults, Carla Clúa Alcón (de Reus) amb “400 metres o la vida a l’ombra del mar”. En categoria júnior, el primer premi ha estat per a Penélope Romero Alvarado (de Silla, València), amb “Els ulls de Neus”; en categoria de joves el primer premi ha recaigut en Víctor Ramos Iglesias (de Tarragona) amb “Una amistad opuesta”. I finalment, el guanyador en categoria infantil ha estat Daniel López (de Reus) amb “Els trèvols de l’amistat”.

Back to top