Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí fa un clam per a una societat igualitària, justa i equilibrada envers les dones

Constantí ha celebrat aquest divendres 8 de març l’acte central del Dia Internacional de la Dona, amb la tradicional Lectura del Manifest al davant de l’Ajuntament. L’acte ha comptat amb la presència de diversos representants del consistori i d’una representació del  Grup Cultural Mestresses de Casa que, amb motiu de la celebració del seu 50è aniversari, ha estat l’associació encarregada de fer la lectura de la Declaració Institucional d’aquest 8 de març.

Durant la lectura del manifest, s’ha destacat que tot i que són molts els avenços que s’han aconseguit “encara queda un llarg camí per recórrer per erradicar definitivament qualsevol discriminació i aconseguir la plena participació de les dones, en condicions d’igualtat, en tots els àmbits de la societat”. També s’ha demanat “una societat igualitària, justa, equilibrada, inclusiva i integradora” denunciant la “bretxa salarial i la precarització laboral que pateixen” les dones. També s’ha reclamat el dret a viure “lliures de violències masclistes; en pau, sense cap tipus d’exclusió ni discriminació sexista”. Tot i posar en valor els avenços assolits els darrers anys en l’àmbit de la igualtat, s’ha fet una crida a no abaixar la guàrdia.

Finalment, s’ha expressat la confiança “en què l’Ajuntament de Constantí continuï potenciant les polítiques d’igualtat i feministes com ha fet fins ara”  i s’ha fet una crida a tota la ciutadania i totes les institucions del país a comprometre’s amb la igualtat d’oportunitats

La Lectura del Manifest Institucional ha estat l’acte central de la Setmana de la Dona que s’està celebrant a Constantí amb tot un seguit d’activitats adreçades principalment al col•lectiu de dones del municipi, amb l’objectiu de reivindicar un any més la igualtat de drets entre els homes i les dones. Aquest diumenge 10 de març tindrà lloc el Dinar de la Dona al Pavelló Poliesportiu, un acte de reconeixement i homenatge a tot el col·lectiu de dones del municipi.

Back to top