Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es posa en marxa la campanya “A Constantí, fem civisme”

L’Ajuntament de Constantí ha presentat aquest dimecres 13 de març la campanya “A Constantí, fem civisme”, que té com a objectiu promoure conductes cíviques i que vol fomentar i reforçar el compliment de l’Ordenança de Convivència Ciutadana al municipi. La presentació de la campanya s’ha fet a la Sala de Plens i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Óscar Sánchez, la regidora de Serveis, Mercedes Martínez, la regidora d’Ensenyament, Dolors Fortuny, i el Sergent de la Policia Local, Lluís Molina.

La campanya, que comptarà amb la implicació de la Policia Local, les escoles, i  entitats del municipi com la Unió de Botiguers, s’emmarca en el compromís del consistori de dur a terme activitats de foment i promoció dels valors de la convivència i del civisme entre la ciutadania. Des del curs passat, les escoles ja treballen les ordenances de convivència ciutadana com un apartat del seu projecte educatiu. Aquest any, la Policia Local oferirà sessions formatives a les escoles i després es realitzaran sessions pràctiques al carrer, on els alumnes es convertiran en agents cívics.

Pel que fa a la campanya comunicativa, es difondrà a través de cartells que es distribuiran per diversos espais del municipi i les xarxes socials de l’Ajuntament, amb vídeos animats i missatges en to positiu que busquen promoure la pedagogia i la corresponsabilitat de la ciutadania per aconseguir un espai públic net i endreçat que permeti millorar la convivència. També s’instal·laran dues carpes informatives al mercat setmanal dels dijous.

La campanya consta de diverses imatges animades que incideixen en 4 eixos relatius a 4 conductes incíviques: en referència a la circulació amb vehicles de mobilitat personal (patinets elèctrics); la tinença d’animals domèstics i l’obligació de recollir els excrements dels gossos i portar una ampolla d’aigua per netejar l’orina; la contaminació acústica (sorolls a la via pública o a l’interior d’edificis) i el respecte als veïns; i també la recollida de voluminosos. Al final, es recorda a la ciutadania que cometre algunes d’aquestes infraccions pot comportar sancions econòmiques en compliment de la normativa de convivència ciutadana.

L’Ajuntament de Constantí va aprovar l’any 2022 la nova Ordenança de Convivència Ciutadana amb l’objectiu d’actualitzar aquesta normativa i regular una sèrie de mesures encaminades al foment i a la promoció de la convivència i el civisme a l’espai públic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top