Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Celebració del Dia Internacional del Poble Gitano

Avui, 8 d’abril, es commemora el Dia Internacional del Poble Gitano. Constantí ho ha celebrat aquest diumenge dia 7, amb tot un seguit d’activitats que s’han desenvolupat al pàrquing de la piscina municipal. Els actes s’iniciaven al migdia amb la lectura del manifest i, seguidament, va tenir lloc un dinar de germanor. Ja a la tarda,  hi va haver una actuació musical a càrrec del grup Son Caló.

L’acte ha estat organitzat per l’Associació Gitana Catalana de Constantí i l’Associació Gitana de Dones de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí. El Dia Internacional del Poble Gitano commemora el Primer Congrés Mundial Gitano, celebrat a un barri al sud de Londres el 8 d’abril de 1971, on es van aprovar entre d’altres qüestions, la bandera, l’himne i el dia internacional del poble gitano. Durant tot el dia d’avui, la bandera del poble gitano llueix al balcó de l’Ajuntament de Constantí

Back to top