Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí mostra la seva solidaritat per commemorar el Dia Mundial del Parkinson

Aquest diumenge 14 d’abril s’ha celebrat a Constantí una jornada solidària i benèfica que, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Parkinson que es commemorava el passat el dia 11 d’abril, ha recaptat fons per a la futura Associació d’afectats de Parkinson a Tarragona. Amb el lema “Amb tu, ho farem possible”, durant tot el matí es van instal·lar parades d’artesania i un mercat de productes de segona mà, i també es van posar a la venda diversos productes fets a mà per les persones usuàries de la unitat de Parkinson precoç de l’Hospital de dia del Centre Sociosanitari Francolí. També hi va haver una actuació musical a càrrec de la formació Dianne 35 i es va fer un vermut solidari.

L’acte central de la jornada va comptar amb la col·laboració del Club Gimnàstica Estètica i Rítmica Constantí i del Club Patí Constantí que van presentar, a la Plaça de l’Església, una coreografia conjunta preparada especialment per a l’ocasió i mostrant les lletres de la paraula Parkinson.

La d’aquest diumenge a Constantí ha estat una de les múltiples activitats que promou un col·lectiu de persones afectades pel Parkinson, amb l’objectiu de normalitzar i visibilitzar aquesta malaltia. Entre aquestes iniciatives, s’ha publicat el llibre “A la sombra del Parkinson”, que exposa quinze relats de persones diagnosticades de Parkinson i que reivindica la necessitat de normalitzar la malaltia.

L’objectiu és constituir una associació d’afectats per la malaltia a Tarragona, que pugui ser un punt de trobada per als malalts i els seus familiars i que ofereixi també la possibilitat de realitzar i compartir activitats.

Back to top