Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta un nou volum dels “Contes a moltes mans” elaborat per les escoles

El passat dimarts 30 d’abril es va presentar a la Biblioteca Municipal de Constantí un nou volum dels “Contes a moltes mans. Noves aventures a Constantí” del curs 2023-2024, en la que ha estat la dotzena edició d’aquesta activitat col·laborativa entre les escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà, i que compta també amb la participació de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”. Consisteix en la creació de contes per part dels alumnes de 4rt de totes dues escoles, un projecte coordinat per la Biblioteca Municipal.

En aquest nou volum dels “Contes a moltes mans” hi trobem un conte, “El misteri de la Biblioteca”, amb dos possibles finals on les protagonistes són les mascotes de les biblioteques escolars, la Teca, el Cuctantí i la Mirmiga, la mascota de la Biblioteca Municipal de Constantí. La primera part, escrita i il·lustrada pels alumnes de 4t de l’escola Centcelles, desenvolupa la trama inicial i el conte té dos possibles finals, que han estat escrits i il·lustrats pels alumnes de 4t A i 4t B de l’escola Mossèn Ramon Bergadà. A banda del llibre amb els escrits i dibuixos dels alumnes de les escoles,  també s’inclou un codi QR amb les peces musicals que acompanyen els contes, que han estat elaborades i interpretades pels alumnes de l’assignatura de Creació del programa de Formació Juvenil de l’Escola de Música “Rafel Gibert Recasens”. A més, els contes també es poden escoltar en format podcast, enregistrat a Constantí Ràdio.

La temàtica d’aquest any ha estat una trama d’aventura i misteri, a través d’una porta misteriosa que transporta al passat de l’edifici de l’actual biblioteca, de manera que els nens i nenes han hagut de fer un treball d’investigació sobre els diferents usos que històricament va tenir aquest espai, que en el passat va ser un hospital o una escola. Entre les il·lustracions del conte hi trobem imatges antigues de l’edifici de la biblioteca.

S’han repartit 500 exemplars entre les famílies dels escolars del municipi i entre l’alumnat de l’escola de Música. La presentació del llibre “Contes a moltes a mans” s’emmarca dins dels actes del cicle “Fes Cultura, Fes Salut”.

Back to top