Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí fa una crida a no alimentar als coloms al nucli urbà

L’Ajuntament de Constantí fa una crida a la ciutadania a no donar menjar als coloms per evitar-ne la sobrepoblació. D’aquesta manera es vol sensibilitzar als veïns i veïnes de les conseqüències  que pot comportar aquesta sobrepoblació  de coloms en forma de molèsties, brutícia i riscos per a la salut pública. La col·laboració ciutadana és fonamental per minimitzar els problemes que generen.

En els darrers mesos s’ha detectat un increment de les persones que donen menjar als coloms al carrer. Està científicament comprovat que, com més accés a aliment tenen els coloms, més es reprodueixen i, d’aquesta manera, s’incrementa sense control la població. Quan aquesta creix desmesuradament, es converteix en una plaga, que pot arribar a produir moltes molèsties per proliferació descontrolada i brutícia a causa dels excrements i de les restes de plomatge.

Per reforçar aquesta acció, els agents de la Policia Local de Constantí col·laboraran a peu de carrer informant a la ciutadania de la importància i la conveniència de no alimentar els coloms

Des del Consistori es recorda que amb anterioritat ja s’han posat en marxa campanyes de sensibilització i conscienciació en aquesta matèria. A més, des de l’any 2017 es va implantar a diferents punts del nucli urbà l’ús d’alimentadors de pinso anticonceptiu com a mètode de gestió de la població d’aquestes aus.

Back to top