Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Club de Lectura Juvenil. Un món feliç, d’Aldous Huxley

This event has ended

Sessions mensuals a càrrec de Sílvia Palazón.

 

Per a nois i noies d’entre 14 i 17 anys que els agradi llegir… però també per a aquells que els agradi una mica menys però que tinguin ganes de fer amics i xerrar i descobrir el costat lúdic de la lectura.

Segur que tens molt a dir i moltes coses que aportar!

La lectura d’aquest mes…

El Club de Lectura Juvenil de Constantí continu al seu cicle de distòpies amb Un món feliç, una de les novel·les de ciència ficció més celebrades del segle XX.

Publicada en una època en què ja emergien, com una amenaça, els grans règims totalitaris que havien de desembocar en la Segona Guerra Mundial, la novel·la de Huxley ens convida a imaginar una societat futura en què un Estat paternalista manté els seus súbdits sota els efectes de la droga oficial del règim, un narcòtic anomenat «soma». A fi d’aconseguir blocs de ciutadans genèticament unificats i coherents, l’Estat endega un projecte de clonació. Els embrions, concebuts i desenvolupats al laboratori, són traslladats a la sala de Predestinació Social, on s’ajusten les aptituds i la intel·ligència de cadascú segons la casta que li ha estat assignada.

Quatre joves, víctimes i herois d’aquesta novel·la, no encaixaran en un règim planificador i totalitari que pretén transformar els humans en meres cèl·lules d’un cos social.

Recull el teu exemplar a la Biblioteca!

I la propera lectura serà… El Dador de recuerdos, de Lois Lowry.

Back to top