Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

dConstantí Maig 2018: Vetllar pel nostre patrimoni

A les portes de la celebració de Sant Jordi i recent estrenats els actes del cicle “Fes cultura, fes salut”, que dóna la benvinguda a la primavera, ens despertàvem el passat dilluns dia 16 d’abril amb l’ensurt de l’ensorrament d’una part de la teulada de la nostra apreciada, estimada i envejada església parroquial de Sant Feliu, concretament, la que afecta la primera volta després del cor. Segons els primers indicis, una suma de factors han causat aquest accident, que arriba per agreujar el delicat estat de salut d’una de les peces del nostre patrimoni més valuosa.

El campanar i l’església han estat des de sempre la carta de presentació de qualsevol municipi. I el nostre és visible des de qualsevol punt del Camp de Tarragona. Cal que reprenguem les reunions de la comissió creada arran de les esquerdes a fi i efecte de sumar mitjans tècnics i humans i aconseguir el finançament necessari.

El patrimoni d’un poble el formen els edificis de valor arquitectònic i històric que tenen. Però també i sobretot el formen les persones que hi viuen, ja que sense elles la història perdria tot el sentit. Els ciutadans i ciutadanes de Constantí sabem com protegir i salvar el nostre, de patrimoni i sabem que unint-nos ho podem aconseguir. Per això Constantí disposa d’un nombre considerable d’associacions, entitats, grups polítics, etc, formats per persones disposades a treballar per fer millor el poble i les seves condicions de vida.

Així mateix es demostra amb els grups creats a les xarxes socials per millorar el nostre preuat municipi, els que es basteixen de fotografies de l’abans i de l’ara, perquè tinguem sempre present d’on venim i on som, així com les col·laboracions i aportacions a l’aplicació mòbil que l’Ajuntament ha posat a disposició de la ciutadania. Vull acabar felicitant-nos pel bon criteri i seny dels que hi col·laboren i dels que els visiten. És la nova manera d’unir-nos per defensar el que és nostre, una manera moderna que ens ajuda a mantenir el nostre PATRIMONI.

Back to top