Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Biblioteca Municipal inicia un projecte per millorar la comprensió lectora dels alumnes de primària

Amb l’inici del nou curs escolar, la Biblioteca Municipal de Constantí posa en marxa un nou projecte amb l’objectiu de millorar la comprensió lectora dels alumnes de primària. Es tracta del programa LECXIT-Lectura per a l’èxit educatiu, liderat per la Fundació Jaume Bofill.

Una competència lectora baixa compromet l’èxit escolar i les possibilitats d’aprenentatge al llarg de la vida, així com la igualtat d’oportunitats. Per això des del programa LECXIT i des de la Biblioteca Municipal es busquen persones compromeses amb la millora educativa dels infants que vulguin participar com a voluntàries.

La tasca del voluntariat és acompanyar la lectura d’un infant, ajudar-lo a gaudir-ne, motivar-lo i esdevenir un referent lector que el faci creure en les seves capacitats. No es necessita cap formació específica, només cal saber llegir correctament en català i tenir ganes d’incidir en l’educació dels infants. Si tens una hora lliure a la setmana i vols encomanar la passió per la lectura a un nen o una nena et pots fer voluntari/ària.

Per a tots aquells interessats en rebre més informació sobre aquest tipus de voluntariat, s’ha convocat una trobada informativa el proper dilluns 24 de setembre a les 18 h. Si no hi podeu assistir, podeu contactar amb la Biblioteca al telèfon 977.520.692 o biblioteca@constanti.cat.

Back to top