Comença el curs de les Aules d’Extensió Universitària per la Gent Gran a Constantí
Aquest dimecres 3 d’octubre s’ha iniciat a Constantí una nova edició de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran (Curs 2018-2019), que organitza l’àrea Social de la Universitat Rovira i Virgili amb la col·laboració del Sindicat Agrícola de Constantí.
Una cinquantena de persones van assistir a aquesta sessió inaugural que va anar a càrrec del professor del Departament de Psicologia de la URV, Jordi Tous Pallarès, sota el títol “Psicologia rural: posada al dia de valors centrals en la col·laboració i el treball d’equip”. L’acte també va comptar amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, la coordinadora de les Aules d’Extensió Universitària a la URV, Anna Isabel Serra, el coordinador de les Aules de la Gent Gran a Constantí, Josep Franquès, i el president del Sindicat Agrícola, Rafel Bergadà.
Una de les grans novetats de la programació de les Aules d’aquest curs, és el fet que durant el mes de novembre tots els ponents seran constantinencs o constantinenques. És el cas de l’historiador Josep A. Remolà Vallverdú, que ens parlarà de “Centcelles, una joia de l’arquitectura tardoromana” (7 de novembre). Durant el mes de novembre també impartiran les seves classes joves investigadors constantinencs, amb una brillant trajectòria acadèmica i professional, com és el cas d’Adrià Maceira, que ens parlarà de “Quines seran les preocupacions del futur?” (el 14 de novembre), Jordina Torrents, amb una sessió sobre “Quan els algoritmes ens ajuden a salvar vides” (el 21 de novembre), i finalment, el jove historiador, Albert Solé, que parlarà sobre “La Guerra Freda, una introducció al món bipolar (1947-1991), el 28 de novembre.
Les Aules de la Gent Gran, que arriben ja a la seva tretzena edició a Constantí, busquen donar una sortida a les inquietuds culturals de la tercera edat, i han comptat des dels seus inicis amb el suport del Sindicat Agrícola, on cada dimecres fins al mes de juny es realitzaran les sessions a càrrec de professors adscrits a la universitat o d’altres ponents de reconegut prestigi.
Durant el darrers anys, les Aules de la Gent Gran s‘han anat multiplicant arreu de Catalunya, afavorint també un gran creixement del nombre de participants. A les comarques de Tarragona el funcionament ha estat molt exitós, i el nombre d’aules i de participants també s’ha vist incrementat.