Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Sindicat Agrícola s’omple durant la presentació del llibre “Llençols al vent” del poeta local Xavier Reinoso

La Sala Macià Martorell del Sindicat Agrícola es va omplir de públic aquest diumenge 13 de gener durant la presentació del llibre “Llençols al vent”, que recull tota l’obra literària del poeta i membre de l’Associació Literària de Constantí, Xavier Reinoso. Aquest era el primer dels actes previs a la Festa Major d’Hivern, que donarà el tret de sortida oficial aquest proper divendres 18 de gener, amb el Pregó de Festa Major. Durant la presentació del llibre, que va comptar amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez, i la regidora de Cultura, Dolors Fortuny, es van llegir diversos poemes de l’autor a càrrec d’amics i membres de l’Associació Literària de Constantí.

El llibre “Llençols al vent” classifica els poemes i textos en diversos apartats: la poesia intimista, la poesia satírica, la reivindicativa i social, poesia familiar i per als amics. I després trobem relats curts i llargs, relats de viatges i poesia descriptiva. Es tracta d’un llibre que recopila poemes i escrits de tota la vida de l’autor, una recopilació de moments de la quotidianitat de tots els anys viscuts.

Joier artesà de professió, i professor de francès titulat per l’EOI, en molts dels poemes del llibre Xavier Reinoso hi fa palès l’arrelament amb el teixit social i cultural de Constantí, on viu des de l’any 1973, i on ha estat sempre molt actiu formant part d’associacions com el Sindicat Agrícola, el Centre d’Estudis, la colla sardanista “l’Arc de Sant Martí”, l’Associació Literària de Constantí i  actualment, i des de fa uns anys, com a tertulià de Constantí Ràdio.

Back to top