Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’instal•la un bust dedicat a l’emperador Constantí I el Gran, el personatge que dona nom al poble

Aquest dimarts 19 de març s’ha instal·lat un bust de l’emperador Constantí I el Gran, a l’Avinguda Onze de Setembre tocant amb carrer Major. Aquesta és una de les últimes actuacions previstes abans de donar per finalitzades les obres del projecte de renovació i millora de l’Avinguda Onze de Setembre i els carrers de l’entorn (carrer Centcelles, carrer Major, carrer Antonio Machado i Jaume I), un del principals projectes d’aquest mandat municipal 2015-2019

La instal·lació d’aquest bust és un homenatge a la figura del personatge històric que dona nom al poble: l’emperador Constantí I el Gran. Es tracta d’un bust de bronze, que ha estat elaborat  per Montserrat Iscla (La Seu d’Urgell, 1956), artista visual dedicada a la pintura i a l’escultura monumental. Ha participat en diverses exposicions nacionals i internacionals a llocs com Portugal, Bèlgica, Alemanya, Chicago, Madrid, Barcelona, etc. Les seves escultures formen part de col·leccions públiques i privades.

La proposta de col·locar un bust de l’emperador Constantí I el Gran a un espai emblemàtic del poble, va sorgir durant el Pregó de la Festa Major d’Hivern d’ara fa dos anys, el gener de 2017, quan el sr. Lluís Papiol i Molné, investigador i divulgador de la història local i de Centcelles, va fer una petició al govern municipal demanant la construcció d’un bust en honor a l’emperador Constantí I el Gran, el primer emperador romà que va professar la religió cristiana.

El diumenge 7 d’abril, durant la Trobada d’armats de les Comarques del Tarragonès que es farà a Constantí, serà una de les primeres oportunitats per estrenar aquest nou element escultòric en societat.

Back to top