Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comença el cicle “Fes Cultura, Fes Salut 2019”

Aquesta setmana s’inicia a Constantí una nova edició del cicle “Fes Cultura, Fes Salut”. Del 24 d’abril al 22 de maig s’han programat tot un seguit d’activitats que com és habitual giraran al voltant d’aquests dos grans eixos, la cultura i la salut, en el seu sentit més ampli.

Més d’una trentena d’ activitats obertes a tot tipus de públic conformen una programació que inclou exposicions, xerrades, tallers, clubs de lectura, activitats esportives o activitats musicals. Els actes han començat amb la presentació, a la Biblioteca Municipal, d’una nova edició del llibre “Contes a moltes mans. Curs 2018-2019”, escrit i il·lustrat pels alumnes de les escoles Centcelles i Mossèn Ramon Bergadà. Del 15 al 30 d’abril, es podran veure exposats a la Biblioteca tots els treballs corresponents a l’edició d’aquest any d’aquests contes col·laboratius.

En l’apartat musical, durant aquest mes d’abril, l’Escola Municipal de Música oferirà diversos tallers, com el de construcció d’un metrònom, o un taller de “Boomwhackers” adreçat a alumnes de sensibiltzació i iniciació, i també als pares i mares d’alumnes de l’escola. Pel que fa les activitats esportives, aquest dissabte 27 d’abril, el Club Gimnàstica Estètica Constantí organitzarà al Pavelló Poliesportiu municipal el III Open de Gimnàstica estètica de Grup de l’AGEGCAT (Associació Catalana de Gimnàstica Estètica de Grup)

Les presentacions de llibres també seran alguns dels actes principals de la programació d’aquest any. El dilluns 6 de maig, es presentarà a la Biblioteca Municipal el llibre de contes inspirat en la cançó “Bon dia” de Els Pets, publicat per l’editorial barcelonina Nanit, i que comptarà amb la presència del músic Joan Reig. D’altra banda, el dissabte 11 de maig es presentarà “Nephilim”, la primera novel·la del president de l’Associació Literària de Constantí, Dídac Coliman.

Pel que fa les xerrades i tallers, el dimecres 8 de maig tindrà lloc un Taller de risoteràpia al Pavelló Poliesportiu Municipal, i el dimecres 15 de maig, la nutricionista Stephanie Chavez oferirà una xerrada sobre Alimentació i salut amb consells per preparar-nos per a l’arribada de l’estiu.

Un altres dels actes centrals de la programació serà, com és habitual, la presentació dels treballs del  projecte “Centcelles, el nostre objectiu” que organitza el MNAT, amb al col·laboració de l’Ajuntament de Constantí i les escoles i l’Institut del municipi, que tindrà lloc el dimarts 14 de maig de 10 a 14 hores a la vil·la romana de Centcelles.

La programació d’aquest any també inclou la 2a edició del Concurs de Paelles al Parc de l’Almatella, o la IV Caminada de Primavera, amb una visita guiada al Mas de Ventura i dinar popular davant de l’ermita de Sant Ramon. A més, el diumenge 5 de maig tindrà lloc l’habitual Trobada de Puntaires, i una Sortida de l’Àliga Gran de Constantí amb una cercavila pels carrers del poble. El cicle “Fes Cultura, Fes Salut” finalitzarà el dimecres 22 de maig amb una xerrada divulgativa sobre el càncer de pell, a càrrec de Lourdes Pujals de l’AECC-Tarragona.

Tota la programació del cicle “Fes cultura, Fes Salut” la podeu consultar a www.constanti.cat.

Back to top