Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La comunitat educativa de Constantí protagonitza la Lectura del Manifest de la Diada en format virtual

Els directors i directora dels centres educatius del municipi (escola Centcelles, escola Mossèn Ramon Bergadà i Institut de Constantí), acompanyats de l’alcalde, Oscar Sánchez, han estat els encarregats de la Lectura del Manifest de la Diada Nacional de Catalunya. Aquest any, la lectura s’ha fet de forma virtual a la Sala de Plens del consistori i s’ha pogut seguir a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

Tenint en compte l’evolució actual de la pandèmia de la Covid-19 al municipi i les recomanacions de les autoritats sanitàries, l’Ajuntament de Constantí ha decidit aquest any no celebrar en públic els actes institucionals de la Diada, com l’Ofrena Floral institucional i popular per part de les autoritats municipals i les entitats, i la Lectura del Manifest que cada any es fa al monument a Rafael Casanova, a l’Avinguda Onze de Setembre. Tampoc es farà aquest any la tradicional Ballada de sardanes al davant de l’Ajuntament.

Durant la Lectura del Manifest, l’alcalde Oscar Sánchez ha fet referència a l’actual situació al municipi a causa de la pandèmia i a la necessitat de ser prudents i extremar les precaucions evitant concentracions de gent a la via pública. L’alcalde ha explicat que aquest any s’ha triat als responsables de la comunitat educativa per fer la lectura del Manifest per un doble motiu: d’una banda, la celebració del Centenari de les Escoles Públiques a Constantí, i també com un reconeixement al gran esforç que han fet els centres educatius durant tot l’estiu per adaptar-se a les mesures de seguretat i higiene en el context de la pandèmia de la Covid-19.

Durant la Lectura del Manifest s’ha fet menció a que “aquesta Diada vol recordar les persones que han vetllat i continuen vetllant pel poble de Catalunya durant aquesta pandèmia”. A més, s’ha destacat la coincidència amb el fet que fa 100 anys, amb motiu de la inauguració de les primeres escoles publiques a Constantí, el món també va patir una greu pandèmia, l’anomenada “grip espanyola”. L’acte ha finalitzat escoltant l’himne nacional de Catalunya, “Els Segadors”.

A banda de l’acte institucional amb la Lectura del Manifest, l’Ajuntament de Constantí ha fet una ofrena floral simbòlica al monument a Rafel Casanova, i també s’ha desplegat una senyera a la façana del consistori.

Podeu veure el vídeo del Manifest de la Diada en el següent enllaç: https://vimeo.com/456527424

 

Back to top