Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí i les entitats municipals expressen el seu rebuig a qualsevol forma de violència envers les dones

Constantí s’ha sumat aquest dimecres 25 de novembre els actes reivindicatius del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones. Atesa l’actual situació sanitària en relació a la pandèmia, aquest any els actes s’han realitzat de forma telemàtica i s’han pogut seguir a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Constantí. Amb el lema “No més violència de gènere”, l’acte central ha estat la Lectura del Manifest que un any més han protagonitzat les representants de les dues associacions del municipi integrades exclusivament per dones, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí.

Les representants de les associacions de dones a Constantí han fet una crida a “enfortir l’estratègia i el compromís comú per eradicar totes les formes de violència masclista, tant en l’àmbit de la parella com també en l’àmbit familiar, però també en l’àmbit laboral, social i comunitari”. També s’ha volgut subratllar que els mesos “des de l’inici de la pandèmia i durant el confinament han estat especialment durs per a les dones que han viscut situacions de violència masclista” Finalment, han demanat “un compromís unitari de la societat i les administracions per a garantir la vida digna de les dones i les nenes”.

A banda d’aquesta lectura del Manifest, durant aquest 25-N també s’ha pogut veure a través de les xarxes socials de l’Ajuntament un vídeo que ha comptat amb la participació de representants de diverses entitats, associacions i persones vinculades al municipi, en que s’han mostrat imatges i missatges en contra de la violència de gènere.

Durant el Ple Ordinari que s’ha de celebrar aquest dijous 26 de novembre a l’Ajuntament de Constantí també s’ha registrat una moció signada conjuntament pels tres grups muncipals amb representació al consistori (PSC, Compromís per Constantí i Junts per Constantí) amb motiu d’aquest Dia Internacional contra la Violència envers les Dones.

Back to top