Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí presenta el Premi Centcelles de composició musical

Aquest dimarts 16 de febrer s’ha fet la presentació de la primera edició del Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, el MNAT (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona) i el patrocini de REPSOL.

L’acte de presentació s’ha fet al conjunt monumental de Centcelles, i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constanti, Oscar Sánchez, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny. També hi han estat presents Mònica Borrell (directora del MNAT), Josep Bertran (responsable de comunicació de Repsol), Remei Tell, en representació de l’Associació d’Amics de la Música de Constantí; Josep Boada, director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”; i el músic constantinenc Joan Reig. Aquesta serà la 1a edició del Premi Centcelles de Composició musical, ja que l’any passat es van haver d’ajornar aquests premis a causa de la situació d’alarma sanitària motivada per la pandèmia.

Des del MNAT, la seva directora, Mònica Borrell, ha destacat que “és un goig vincular-se a l’activitat cultural de Constantí a través de Centcelles” i ha felicitat a l’Ajuntament i a l’Associació Amics de la Música per tirar endavant aquesta iniciativa que se suma al Cicle de Concerts d’estiu que es fan al conjunt monumental de Centcelles. El músic Joan Reig ha destacat la iniciativa de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament i ha subratllat la vocació d’aquests premis amb l’objectiu de consolidar-se i travessar fronteres arribant a participants procedents d’arreu del món. De la seva banda, Josep Bertran (Repsol) ha agraït a l’Ajuntament i l’Associació Amics de la Música la confiança per convidar-los a col·laborar d’aquest projecte.

La responsable de l’Associació Amics de la Música de Constantí, Remei Tell, ha destacat que “aquests premis complementaran el cicle de concerts a Centcelles, que ja gaudeixen d’un nom i un cert prestigi”. També ha subratllat el fet que hi hagi uns premis de música de les nostres comarques i ha explicat que “els membres del Jurat seran joves figures de nivell internacional”.

Finalment, l’alcalde Óscar Sánchez, ha manifestat el seu agraïment a tots els agents implicats en l’organització d’aquests premis, i ha expressat l’orgull que suposa per a l’Ajuntament col·laborar en tirar endavant aquesta iniciativa.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és fomentar la creació musical i difondre les obres musicals dels compositors actuals. Les obres presentades han de ser completament inèdites. No s’han d’haver interpretat, publicat o difós anteriorment en cap mena de format ni d’arxiu informàtic sonor. L’estil, l’escriptura i l’estructura de l’obra és completament lliure. La formació per a la qual hauran d’estar escrites les obres és un Quartet de corda estàndard.

El Jurat d’aquest Premi de Composició Centcelles estarà format per professionals en  l’àmbit de la música. L’obra premiada s’estrenarà en un dels concerts del Cicle de Concerts a Centcelles, durant el juliol de 2021. El concert serà enregistrat i difós a través d’emissores de la zona. El guanyador rebrà 3.000 €uros en metàl·lic i tots els participants rebran un diploma acreditatiu.

La data límit de presentació de les partitures és el divendres 11 de juny de 2021.

 

Back to top