Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Ple dona compte de la liquidació del pressupost 2020 i aprova l’ordenança municipal dels mercats

El Ple de l’Ajuntament de Constantí ha celebrat aquest dijous 25 de març la sessió ordinària corresponent al mes de març, que degut a la situació sanitària s’ha fet de forma telemàtica. Durant el Ple s’ha donat compte de la liquidació del pressupost corresponent a l’exercici 2020. El resultat pressupostari torna a ser positiu, se situa en 651.815, 44 €uros, per sobre dels 470.262,68 €uros amb que es va tancar l’any anterior. Pel que fa al romanent de tresoreria es redueix respecte l’any 2019 en un 4,27 % i s’ha passat dels 713.442,36 €uros de 2019 als 682.998,79 €uros de l’any 2020. Per a despeses generals, resta un saldo disponible de 452.318,88 €uros. El consistori continua amb una situació d’endeutament zero, que ha estat habitual al llarg d’aquests darrers exercicis.

Un altre dels punts va ser l’aprovació de l’ordenança municipal reguladora dels mercats de venda no sedentària per adequar-la a la normativa actual en aquesta matèria. Aquesta ordenança regula la venda de mercaderies i les prestacions de serveis mitjançant estructures, parades desmuntables o vehicles botiga al municipi, en espais o vies de titularitat pública. Amb aquesta regulació s’estableixen les competències municipals en aquesta matèria i les obligacions que han de complir les parades ambulants.

En matèria urbanística va tornar a passar pel Ple la modificació del Pla d’ordenació urbanística municipal en relació amb dues correccions en sistemes municipals. Un d’aquests punts fa referència al canvi de qualificació dels equipaments on s’ha d’instal·lar la piscina coberta i una zona esportiva annexa, al solar que hi ha entre les dues escoles de primària on actualment hi ha les piscines municipals.

Durant el Ple es va nomenar als Voluntaris del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple de Constantí per a què els sigui concedida la Distinció de mèrit als serveis distingits, setena convocatòria, que atorga el Consell Comarcal del Tarragonès. D’aquesta manera es vol reconèixer la tasca d’aquestes persones que des de fa 25 anys organitzen, al mes de juliol, una jornada solidària participativa per recaptar fons destinats a potenciar la investigació i millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia.

Pel que fa a les mocions es van aprovar mocions presentades pel grup municipal del PSC i també per part de Compromís per Constantí i Junts per Constantí per la commemoració del Dia Internacional de les Dones (8 de març). També es van aprovar diverses mocions conjuntes presentades per Compromís per Constantí i Junts per Constantí de suport a Pablo Hasel, de reconeixement dels drets de les persones trans i en suport d’ una Llei trans estatal, i una moció de suport a l’amnistia.

Back to top