Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Associació Literària de Constantí dedica la Marató Literària a l’obra del poeta Adolfo Castaños

Aquest diumenge 14 de novembre s’ha celebrat la Marató Literària organitzada per l’Associació Literària de Constantí, a la Biblioteca Municipal. La Marató d’aquest any ha tingut com a protagonista l’obra del poeta Adolfo Castaños. Nascut l’any 1954, va morir el passat mes de març d’aquest any 2021.

Adolfo Castaños va ser un poeta, escriptor i divulgadora molt vinculat al moviment llibertari, anarquista i a la lluita social. Un enamorat de la paraula i de la poesia com a forma d’entendre la vida. Fill d’exiliats anarquistes, va ser vicepresident de l’Ateneo Enciclopédico de Barcelona (un centre que recull tora la història de l’anarquisme espanyol). En la seva intensa activitat als ateneus llibertaris va fundar el grup “León Felipe” fent recitals per divulgar oralment la poesia i els grans poetes en castellà i català.

De formació autodidacta es va caracteritzar per un estil i un comportament allunyat de les regles i poc acadèmic. Els seus quaderns de poemes més coneguts són “La libertad y el desarraigo” i “Ahora que dicen que viene un tiempo nuevo”.

Aquesta ha estat la 4ª Marató Literària que organitza l’Associació Literària de Constantí en la segona etapa d’aquesta associació. Durant tot el dia, es van llegir fragments de l’obra del poeta i ja a la tarda, la jornada es va cloure amb un col·loqui que va comptar amb la presència de Maria Ángeles Igartua, dona d’Adolfo Castaños, i de la seva filla, Guiomar, a més de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, i la regidora de Cultura de l’ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny.

Durant la jornada també es van donar a conèixer els guanyadors del Concurs Literari organitzat per l’Associació Literària de Constantí durant la Diada de Sant Jordi d’aquest any.

Back to top