Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Una Caminada commemora el trasllat del Braç de Santa Tecla de Constantí a Tarragona 700 anys després

Unes 200 persones han participat aquest diumenge 8 de maig en la Caminada de Constantí a Tarragona que ha iniciat els actes de  commemoració dels 700 anys del trasllat del Braç de Santa Tecla en solemne processó des de Constantí fins a Tarragona.

La marxa va sortir des de la Plaça de les Escoles Velles de Constantí, amb la participació dels carros i cavalls dels Tres Tombs del municipi. Cap al migdia   va tenir lloc la rebuda a la Catedral de Tarragona per part del degà del Capítol i rector de la Parròquia de Sant Feliu Màrtir, Mn. Antoni Pérez de Mendiguren. Seguidament, es va fer un dinar de germanor al Seminari Pontifici. I ja a la tarda, es va fer una visita guiad per tres espais emblemàtics dedicats a la santa patrona: l’Altar Major i les capelles Nova i Vella de santa Tecla. Tots els participants a la Caminada van lluir una samarreta commemorativa.

Després del preludi de l’any passat, Constantí i Tarragona celebren aquest any els actes commemoratius dels 700 anys de l’arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat.  I és que el 17 de maig de fa 700 anys tenia lloc l’arribada solemne de la relíquia del braç de Santa Tecla a la ciutat de Tarragona. El braç, provinent d’Armènia, fou traslladat fins al port de Salou, i d’allà portat a Constantí, on va estar un temps fins que el 17 de maig de 1321 va ser traslladat fins a la catedral de Tarragona en solemne processó. 

A Constantí s’ha organitzat una programació especial del 8 al 14 de maig. El dijous dia 12 de maig es presentarà a la Biblioteca Municipal un conte il·lustrat obra de Ferran Marín (textos) i Edu Polo (il·lustrador). El divendres 13 de maig es farà una xerrada a la Biblioteca Municipal i es representarà l’obra teatral “El trasllat del Braç de Santa Tecla” a càrrec de Les Forques Teatre l’Associació d’Amics del Teatre de Constantí.

Els actes finalitzaran el dissabte dia 14 de maig amb l’arribada de la relíquia del Braç de Santa Tecla i un Seguici Popular que comptarà amb la presència de bona part del Seguici Popular de Tarragona i del Seguici popular constantinenc. Finalment, s’inaugurarà a la Plaça del Castell una placa commemorativa del 700 aniversari del trasllat del Braç de Santa Tecla.

Back to top