Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenten noves rutes turístiques en Bicicleta pel terme municipal

L’Ajuntament de Constantí ha presentat aquest dijous 26 de maig les noves rutes autoguiades en BTT pel terme municipal mitjançant el projecte “Natura Local”. L’acte de presentació s’ha fet a la Sala de Plens amb la presència de l’alcalde, Óscar Sánchez.

Les noves rutes s’inclouen dintre del projecte “Natura Local”, una plataforma que treballa a través d’una pàgina web i una aplicació mòbil (app) amb l’objectiu de promocionar els municipis a partir del descobriment del seu patrimoni natural i cultural en forma d’itineraris autoguiats per la zona que posen en rellevància els punts més significatius del recorregut, mostrant també els serveis que ofereix el municipi

La primera ruta “Voltant el terme de Constantí”, d’uns 23 km, consisteix en una sortida en bicicleta fent un tomb (en sentit horari) per pràcticament tot el terme municipal. Un camí en què es podrà descobrir un entorn divers amb valors històrics, naturals, paisatgístics i rurals. Es poden veure des de masos antics, conreus de secà, basses, recs, refugis antiaeris de la Guerra Civil, i d’altres elements interessants. Però aquesta ruta també permet comprovar com Constantí ha esdevingut un punt estratègic del territori, amb infraestructures i equipaments capdavanters pel desenvolupament del país, aeroports, ferrocarrils d’alta velocitat i per abastir el gran polígon industrial, així com un celler experimental de la URV.

Pel que fa a la segona ruta “Un tomb pel Constantí rural”, està pensada per fer-la en bicicleta tot i que també es pot fer caminant. Amb una distància d’uns 10,5 km i amb sentit antihorari, permet conèixer part del Constantí que encara preserva valors relacionats amb el món rural i natural del municipi, però també veure com  el món modern va imperant. En aquesta ruta es passa per camins antics, travessant paisatges encara rurals i s’hi poden trobar elements d’aquest món que va minvant, però també permet veure com Constantí forma part d’un territori modern amb infraestructures estratègiques i potents per tot el país.

Aquestes noves rutes complementen les propostes culturals i turístiques que ja es van presentar l’any passat a través d’aquesta aplicació “Natura Local”, la Ruta de l’Aigua i el Camí de Sant Llorenç. 

Cada ruta es presenta amb una fitxa tècnica inicial i incorpora un mapa, localització i descripció de punts d’interès, galeria fotogràfica i relació serveis turístics, i també ofereix la possibilitat d’opinar i fer valoracions.  L’aplicació “Natura Local” es pot trobar mitjançant el lloc web naturalocal.net i a través de l’aplicació per a dispositius mòbils que es troba disponible tant en sistema operatiu iOS com Android, en cinc idiomes: català, castellà, francès, anglès i alemany.

Back to top