Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es posa en marxa un Punt Lila per visualitzar i donar suport contra la violència de gènere

L’Ajuntament de Constantí treballa per aconseguir un municipi lliure de violència masclista. Amb aquest objectiu, el consistori ha presentat una campanya emmarcada dintre del Pacto de Estado contra la Violencia de Género, que consistirà en la distribució de material informatiu i la instal·lació d’un Punt Lila durant els actes festius i d’oci.

El Punt Lila és un espai d’informació i sensibilització dirigit a tota la població i de suport i assessorament i acompanyament a qualsevol persona que pateixi o visualitzi una agressió masclista o lgtbifòbica. Es tracta d’un espai segur i íntim on rebre informació o sol·licitar acompanyament davant d’una agressió o situació de perill. El punt té una clara i evident funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre els joves, i en els ambients festius i d’oci.

Amb els lemes “A Constantí, no més cors tancats ni trencats” i “A Constantí No és No” en aquesta campanya s’inclou material informatiu divers amb els principals telèfons d’atenció a possibles víctimes de violència de gènere: el 112 d’Emergències, el 016 d’Atenció contra la Violència de Gènere i el telèfon de la Policia Local de Constantí, 977 52 40 01.

La regidora de Polítiques d’Igualtat i Dona de l’Ajuntament de Constantí, Mariana Buger, ha explicat que l’objectiu d’aquesta campanya és “que cada vegada hi hagi menys violència contra les dones i menys violència de qualsevol tipus”. I ha apuntat que el “Punt Lila s’ubicarà en diferents espais durant la Festa Major, com la nit de Barraques” i ha destacat que aquest Punt Lila “estarà molt present durant els actes de Festa Major, el veurem contínuament per tal que tothom es pugui informar”.

Back to top