Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Ple aprova proposar el músic Joan Reig a les distincions de mèrit del Consell Comarcal del Tarragonès 2022

Durant el Ple ordinari que s’ha celebrat aquest dijous 29 de setembre, el consistori ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals proposar el músic constantinenc Joan Reig a la vuitena convocatòria de la concessió de distincions de mèrit als serveis distingits del Consell Comarcal del Tarragonès 2022. 

Un any més el Consell Comarcal ha obert convocatòria per a la concessió de distincions de mèrits de serveis distingits, amb l’objectiu d’honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt.

Des de l’Ajuntament de Constantí s’ha acordat proposar el músic Joan Reig i Solé com a persona idònia i mereixedora d’aquesta distinció, valorant la seva trajectòria musical, la seva contribució a la cultura i l’associacionisme i el seu activisme social.

Músic professional, melòman i col·leccionista de discos. És el bateria d’Els Pets i també membre d’altres formacions com Refugi, Mesclat i Tàrraco Surfers. Després de més de tres dècades sobre els escenaris, l’any 2018 presentava el seu primer disc en solitari i el 2021 publicava “Bagatzem” el seu segon disc.

A banda de la música, és un gran apassionat de la cultura i sempre ha demostrat una gran inquietud per treballar i impulsar projectes i propostes culturals al seu municipi, Constantí. Cal destacar la seva vinculació a diverses entitats locals, algunes ja desaparegudes com el Grup de Teatre de la Parròquia (amb qui va fer des dels Pastorets fins a comèdies i drames), el grup de joves (que va organitzar diversos concerts i activitats culturals a la segona meitat dels anys setanta), i també en l’actualitat, els Armats de Constantí, l’Associació Literària, Constantí Ràdio i la Societat El Casino, formant part de la Junta durant molt anys i de la qual n’és l’actual president. Com a activista social, està molt vinculat a la lluita agrària i a l’Assemblea Nacional Catalana. Ha fet de jurat del Festival de Cinema FIC-CAT, i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió (RAC-1, TV-3, Constantí Ràdio i TAC-12). L’any 2021 el grup Els Pets –i, per tant, Joan Reig com a integrant–, rep la Creu de Sant Jordi de mans del president de la Generalitat de Catalunya, atorgat per la seva contribució en la configuració d’un panorama musical català ric, amè i propi, a partir de les seves creacions de rock amb denominació d’origen no urbana.

Modificació puntual del POUM en relació a la delimitació amb el terme de Reus

Una altre dels punts destacats del Ple d’aquest dijous ha estat l’aprovació inicial d’una modificació puntual del Pla d’Ordenació urbanística municipal de Constantí en relació al canvi de límit amb el terme municipal de Reus a l’àmbit de la CIM (Central Integral de Mercaderies) el Camp (zona Oest) i el seu entorn, amb l’edifici del CAT 112 i el Consorci d’Aigües de Tarragona.

La nova delimitació de terme suposa que uns terrenys, que pertanyien al terme de Reus, ara s’incorporin al terme de Constantí, amb una superfície de 6.436m2: 1.226 m2 que corresponen als terrenys on està l’edifici del 112 i el seu heliport; 532 m2 que corresponen a l’accés del Clos Montserrat (Mas d’Alemany); 4.630 m2 que corresponen al Consorci d’Aigües de TGN i 48 m2 que corresponen al camí posterior al edifici del 112

Aquests terrenys no estaven inclosos en el POUM de Constantí (per ser aquest document anterior a la data del canvi de límit); i per tant, no tenien definides les seves determinacions urbanístiques que s’incorporen ara mitjançant la present modificació del planejament urbanístic municipal

Pel que fa a les mocions es va aprovar, per unanimitat,  una moció presentada pel grup municipal de Compromís per Constantí en defensa de la crema de restes vegetals als camps de conreu.

Back to top