Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La jornada “La Veïna Dragonina” portarà a Constantí una gran festa de la cultura popular

La cultura popular tornarà a ser la gran protagonista aquest dissabte 22 d’octubre amb una nova edició de la jornada festiva #laveïnadragonina 2022. Coincidint amb aquesta jornada, se celebrarà també el cinquè aniversari de l’associació Dance Power Constantí. Al llarg del dia s’han organitzat activitats diverses que comptaran amb la participació de diverses entitats i associacions locals, a més d’un bon grapat de colles convidades d’altres municipis que també participaran d’aquesta celebració. En total, seran més d’una trentena de colles i elements de bestiari popular que han confirmat la seva presència en aquesta jornada festiva que es desenvoluparà a la plaça de les Escoles Velles.  

A les 11 del matí començaran les activitats amb una de les principals novetats del programa, l’actuació dels falcons de Vilanova i la Geltrú, que per primera vegada actuaran a Constantí. Durant el matí es farà la plantada de gegants i dels diversos elements del bestiari.

Cap a les 12 del migdia arribarà un dels moments més esperats de la festa, amb el bateig del Lleó i la Mulassa de Constantí. Durant l’acte es presentaran en societat aquests dos nous elements que s’incorporaran al seguici popular i festiu constantinenc. El lleó simbolitza un dels elements més representatius que apareixen a la cúpula de Centcelles i que permet identificar aquest monument tan emblemàtic de Constantí. Aquest lleó serà custodiat i portat pels alumnes de l’Institut, per tal de fomentar la seva participació en la cultura popular. D’altra banda, l’associació Dance Power Constantí  presentarà la Mulassa coincidint amb la celebració del 5è aniversari d’aquesta entitat

Un cop acabat el bateig del Lleó i la Mulassa, els actes continuaran amb una cercavila pels carrers del poble. A les 14 hores tindrà lloc una paella electrònica amenitzada amb una sessió musical a càrrec de DJ Rayo.

Ja a la tarda, les activitats continuaran amb una petita rua de comparses de carnaval i a les 18.30 hores es farà entrega del premi “La Veïna Dragonina” per part de l’Associació Amics de la Colla C.O.C.A. els actes continuaran amb un Correfoc per l’Avinguda 11 de setembre, que aquest any incorpora una novetat important, i és que comptarà amb un servei d’àudio descripció que oferirà el grup Amanida Teatre, pertanyent a la secció de teatre de la Fundació ONCE.

Per acabar la jornada, cap a les 20.30 hores tindrà lloc una actuació musical a càrrec del grup “Pioneros del Ritmo”.

La festa #laveinadragonina, organitzada per l’Associació Amics Colla C.O.C.A amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, arriba aquest any a la seva sisena edició. La festa va néixer amb l’objectiu de personificar la Dragonina, un dels elements més populars del bestiari constantinenc, com una veïna més del municipi i que els nens i nenes la identifiquin com un element de l’imaginari popular. Amb els anys, la jornada festiva s’ha convertit en tota una celebració de al cultura popular amb la participació de colles i elements del bestiari de tot el territori.

Back to top