Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Continuen les caminades d’estiu amb una visita al Mas de l’Apegalós

Aquest dimarts 11 de juliol han continuat les caminades per conèixer i descobrir el terme municipal de Constantí, una de les activitats amb més participació del cicle “Fem Estiu, Fem Constantí”. Unes 115 persones van prendre part d’aquesta nova ruta en la que es va fer una visita al Mas de l’Apegalós. Una vegada més, l’activitat va comptar amb les explicacions del guia Oriol Nicolau, gran coneixedor de la història dels masos i el terme de Constantí, i la col·laboració del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu amb els carros dels Tres Tombs. Tenint en compte que el mas es troba força allunyat del nucli urbà, aquest cop la tornada es va fer en autobús.

El Mas de l’Apegalós és un dels masos més importants de la vila. Es troba a la partida de Sant Ramon, en força bon estat de conservació. Es tracta d’una de les finques més grans en extensió de tot el terme. El topònim ve donat perquè la terra de tipus argilosa s’enganxava a l’arada. Dins del terreny de Mas de l’Apegalós hi ha tres masies: la principal, noble i antiga de la que rep el nom; una altra més apartada que rep el nom de Mas de l’Esquerdó i finalment, una més petita entre ambdues al mig dels camps. Durant la visita es va poder veure com era com era l’arquitectura del segle XIX, principis del segle XX, en què els masos eren els principals nuclis d’economia del poble.

Les caminades per conèixer i descobrir el terme continuaran el dimarts vinent, 18 de juliol, amb una caminada al Mas de Puig. L’objectiu d’aquesta activitat és conèixer i descobrir el passat del terme municipal de Constantí i quina era la forma de vida de les generacions anteriors, amb un entorn essencialment agrícola.

Back to top