Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La pianista Noelia Rodiles estrena l’obra guanyadora del III Premi Centcelles de Composició musical

La pianista Noelia Rodiles ha estat la protagonista aquest dijous 20 de juliol del tercer dels concerts de la VI edició del Cicle de Concerts a Centcelles. Qualificada per la crítica musical com un dels més sòlids valors del pianisme estatal i internacional, Noelia Rodiles va demostrar durant la seva actuació que ens trobem davant una pianista versàtil i dotada d’una musicalitat i refinament veritablement admirables. Unes qualitat que l’han fet ser mereixedora de nombrosos reconeixements arreu del món, entre d’altres una nominació als premis Grammy llatins. Durant el seu concert va interpretar la peça “Música ricercata” de Ligeti i la “Sonata en si bemol D. 960” de Schubert.

Un dels gran al·licients de l’actuació va ser l’estrena de l’obra guanyadora de la III edició del Premi Centcelles de Composició Musical, “Elogy for a bird”, composada per Gerad López Boada.

 Entrega del III Premi Centcelles de Composició Musical

Precisament, durant el transcurs del concert es va fer entrega d’aquest III Premi Centcelles de Composició Musical al seu guanyador, el pianista i compositor Gerard López Boada. Titulat pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en piano i composició i amb diversos premis honorífics a diversos concursos. Ha realitzat recitals de solista i de cambra per Espanya, Itàlia, França i els Estats Units, i ha treballat en nombrosos conservatoris i escoles de música de Catalunya. Actualment treballa de professor de música de cambra i repertorista de cant al Conservatori de Sabadell i de professor de repertori al Conservatori de Barcelona.

A més de l’estrena de l’obra, el guanyador va rebre un xec de 3.000 euros en metàl·lic. En aquesta tercera edició del Premi Centcelles de Composició Musical, que ha convocat l’Associació Amics de la Música de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, el MNAT (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona) i amb el patrocini de REPSOL,  s’han presentat un total de 14 obres a concurs, totes elles escrites per a piano.

Back to top