Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’allarga el servei de reforç a la vigilància rural durant tota la collita de l’oliva

L’Ajuntament de Constantí ha decidir allargar el servei de reforç de vigilància a les zones rurals durant tota la temporada de collita de l’oliva. Cada any aquest servei finalitzava a principis del mes d’octubre però enguany, i atenent a les circumstàncies especials derivades de l’increment del preu de l’oli, el servei es mantindrà actiu fins el dia 30 de novembre.

Amb l’objectiu de millorar la seguretat a l’entorn rural del municipi, l’Ajuntament de Constantí contracta cada estiu el servei de reforç de la vigilància rural a la zona agrícola del terme durant el temps de la collita de l’avellana. Aquest any, a petició expressa dels pagesos, el servei ja es va avançar unes setmanes respecte de l’habitual i va començar a funcionar el dia 1 d’agost.

L’experiència i la valoració que s’ha fet del servei al llarg dels últims anys ha estat força positiva, ja que ha facilitat la comunicació i l’intercanvi d’informació i ha permès millorar la sensació de seguretat. De manera coordinada amb la Policia Local, el guarda rural i els Mossos d’Esquadra, les funcions d’aquest vigilant de reforç són les de protegir els béns i la dissuasió de les persones que puguin cometre algun delicte o infracció administrativa en les finques del terme municipal.

Des de l’Ajuntament de Constantí s’ha fet una valoració molt positiva d’aquest reforç de la vigilància sobretot en matèria de prevenció de furts durant la collita de l’avellana i la garrofa i permetent un major control i seguretat a les zones rurals.

Back to top