Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí fa entrega dels Premis i Distincions Honorífiques

Coincidint amb l’acte del pregó de Festa Major d’Hivern a càrrec de Josep Bertran Gimferrer, responsable de Comunicació i Relacions externes de Repsol a Tarragona, aquest divendres 19 de gener s’ha fet entrega dels Premis i Distincions Honorífiques de l’any 2023 amb els reconeixements que l’Ajuntament de Constantí ofereix per honorar aquelles persones o entitats en mèrit a la tasca realitzada o a la conducta seguida al llarg de la seva trajectòria han contribuït a augmentar el bon nom del municipi.  

Durant l’acte, es va atorgar la Medalla de la Vila, a títol pòstum, a Josep Maria Franquès Martí. Nascut a Constantí el maig de 1958. Després de les eleccions municipals de l’any 2007, es va incorporar com a regidor de l’Ajuntament, càrrec que va mantenir durant 16 anys consecutius fins al juny de 2023. Fou alcalde de la vila entre els anys 2013 i 2015. En l’àmbit personal, va estudiar estudis d’enginyeria tècnica a la Universitat Laboral de Tarragona i la seva trajectòria professional va estar vinculada al complex petroquímic de Tarragona. Va traspassar el passat dia 30 de setembre a l’edat de 65 anys.

Entre els premiats d’aquest últim any es van atorgar dos Premis Centcelles al Mèrit Empresarial per a Tallers Queralt i la Farmàcia Roig. Pel que fa a la farmàcia, Francisco Roig Ferré va obrir al públic l’oficina de farmàcia abans de la Guerra Civil de 1936. A la seva mort, l’any 1957, es va posar al capdavant del negoci en Josep Maria Roig Gasol, pare de l’actual titular, M. Teresa Roig Aldasoro, qui es va incorporar al negoci l’any 1970, en finalitzar els estudis de Farmàcia. 

En quant a Tallers Queralt, va ser a mitjans del segle XX, amb la mecanització del món rural, que Agustí Queralt Bofarull funda el que és actualment una petita empresa familiar, que fou en el seu moment, el primer concessionari oficial dels tractors Lanz i John Deere a la província de Tarragona. Més tard, i gràcies a l’ajuda dels seus fills, el taller es va anant especialitzant en la venda i reparació de tractors i maquinària agrícola industrial. Actualment l’Agustí Queralt Gavaldà i el seu fill petit, Xavier Queralt Bergadà, són els que segueixen amb la tradició familiar que continua prioritzant, com sempre, el servei a la pagesia.

El Premi Tulcis al Mèrit Artístic va ser per a la cantant i actriu constantinenca Alèxia Pascual. El novembre del 2022, es va presentar als càstings per a la segona temporada del concurs musical de TV3 Eufòria. Va ser seleccionada per a les fases següents i finalment triada per a la final del concurs, quedant en 3a. posició a la final. La jove constantinenca ha format part també del repartiment de l’espectacle “La noche de los muertos vivientes” que s’ha pogut veure al Teatre Condal de Barcelona. 

Aquest any, l’Ajuntament de Constantí ha concedit quatre Premis Tulcis al Mèrit Esportiu. Un d’ells va ser per a l’equip femení del CE Constantí, que la temporada passada es va proclamar campió de la primera fase del campionat de lliga territorial. Alba Maceira és la capitana de l’equip. 

Un altre dels premis al mèrit esportiu va ser per als constantinencs Rubén Almazán i Javi Sarabia, integrants del Nàstic de Tarragona Genuine, un equip de futbol per a nois i noies amb discapacitat intel·lectual.

El tercer Premi Tulcis al mèrit esportiu es va entregar a l’equip femení del CB Constantí. El conjunt constantinenc va aconseguir el merescut ascens de categoria després de protagonitzar una temporada 2022-2023 gairebé perfecta, amb només 1 derrota i 22 victòries consecutives i sent el clar dominador de les dues fases de campionat. 

I l’últim premi al mèrit esportiu se’l va endur l’equip aleví B del CE Constantí, que es va proclamar campió de lliga. L’equip entrenat per Jesús Poyatos ha aconseguit l’ascens a 1a. divisió aquesta passada temporada 2022-2023, amb un balanç de 23 victòries, 1 empat i només 1 derrota.  

Back to top