Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Prop de 50 activitats a la Festa Major d’estiu de Constantí

Tot és a punt per a la Festa Major de Sant Feliu a Constantí. Prop de 50 activitats conformen la programació d’aquest any, que se celebrarà entre el 26 de juliol i el 5 d’agost. Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa el programa d’actes, amb la presència de l’alcalde Oscar Sánchez i la regidora de Festes, Meritxell Cano. L’alcalde ha volgut agrair “la col·laboració de totes les entitats i associacions” que ajuden a donar forma al programa de Festa Major i ha destacat que és una festa “preparada amb molta il·lusió, feta per a tothom”. L’alcalde ha subratllat que la festa “ha de ser un espai de trobada i de cohesió social per a tot el municipi, i per reivindicar l’orgull de poble”, i ha convidat a “tothom a gaudir-ne”.

Per la seva banda, la regidora de Festes, Meritxell Cano, s’ha sumat a “l’agraïment a les entitats i associacions” i s’ha referit també a la “feina de totes les treballadores i treballadors municipals, que porten setmanes treballant perquè la Festa Major sigui possible”. La regidora ha repassat totes les activitats que s’inclouen en el programa d’aquest any i ha explicat que el pregó de Festa Major del dimarts 31 de juliol anirà a càrrec de l’actor, director i presentador de televisió Quim Masferrer (“El Foraster”). La regidora de Festes també ha destacat com el plat fort de la Festa Major la 2a edició de les “Barraques” de Constantí, que després de l’èxit de l’anterior edició, aquest any s’amplia a dues nits, el divendres 3 i el dissabte dia 4 d’agost.

L’Ajuntament de Constantí ha organitzat aquesta 2a edició de les Barraques, que comptarà amb la col·laboració del Ball de Diables de Constantí, el Centre d’Esports Constantí, el Club Bàsquet Constantí i l’Ampa de l’escola Mossèn Ramon Bergadà. El divendres 3 i el dissabte 4 d’agost, la plaça Mossèn Cinto Verdaguer serà l’escenari dels concerts que oferiran Blaumut i El Último Tributo, una banda de tribut a El Último de la Fila (durant la nit de divendres). I durant la segona nit, la del dissabte dia 4, arribaran els concerts de Porto Bello, La Banda del Coche Rojo i Cultrum, que seran els encarregats de tancar aquesta 2a edició de les Barraques de Constantí

L’apartat musical també comptarà amb els habituals balls de Festa Major amb orquestres tan prestigioses com l’Orquestra Internacional Maravella, que protagonitzarà el concert i ball de Festa Major (dimecres 1 d’agost), l’Orquestra Venus (divendres 3 d’agost) o l’Orquestra Welcome Band (dissabte 4 d’agost).

L’extens programa es complementarà amb activitats que van des d’exposicions, espectacles infantils, actes organitzats per les entitats esportives (Centre d’Esports Constantí, Club Bàsquet Constantí, Club Natació, el Moto-Club o l’Associació Moto Clàssic), una nova actuació del ball parlat de Dames i Vells de Constantí, que tornaran a la càrrega amb l’humor i la sàtira que els caracteritza, o l’espectacle de revista “Aires de fiesta” amb l’actuació estel·lar de la cantant Karina. A la programació d’enguany repeteix l’actuació castellera (dissabte 4 d’agost), a càrrec dels Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo.

El dimecres 1 d’agost, dia de Sant Feliu, concentrarà com ja és habitual els actes més solemnes i tradicionals, com el Seguici Popular, el Solemne Ofici en honor a Sant Feliu o la ballada de sardanes. La Festa Major acabarà el diumenge dia 5 d’agost amb el tradicional correfoc pels carrers del poble, protagonitzat per la Dragonina de la Colla COCA, els Diables de Constantí i colles convidades, i amb el tradicional final de festa amb el castell de focs, a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer.

D’altra banda, la paradeta itinerant recorrerà de nou els carrers de la vila al llarg dels propers dies. Després del gran èxit i acceptació que aquesta iniciativa ha generat en les darreres edicions de la Festa Major, aquest any la paradeta tornarà a ubicar-se a diversos espais per tal d’informar de totes les activitats de la Festa, i amb la possibilitat d’adquirir el programa i altres productes del marxandatge oficial com la samarreta oficial de la Festa major, o ventalls per ajudar a suportar la calor, entre d’altres sorpreses.

El programa d’actes us el podeu descarregar a: https://issuu.com/constanti/docs/programa_fm_constanti_2018_web__1_

Back to top