Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí reviurà el bateig del rei Jaume II amb una jornada de recreació històrica

Aquest dissabte 29 de setembre tindrà lloc una jornada de recreació històrica per commemorar el 751 aniversari del bateig del rei Jaume II que va tenir lloc al segle XIII a l’Església de Constantí. Durant tot el dia es realitzaran activitats a la Plaça del Castell i l’acte central serà una representació teatral, amb la participació d’actors i actrius del municipi.

Les activitats s’iniciaran a les 10 del matí, amb una obertura del campament de  recreació històrica al parc de la Muralla. Al llarg del matí, en aquest mateix emplaçament tindrà lloc una exposició d’armes i armadures de finals del segle XIII i un Taller d’esgrima antiga per a nens. Al migdia, a la Plaça del Castell,s’oferirà una cerimònia sobre com vestir un cavaller català l’any 1267.

Pel que fa a les activitats de la tarda, començaran a les 17 h. al Parc de la Muralla amb la simulació de com vestir a un rei, i com va anar a la guerra Jaume II. Els actes continuaran amb una visita dramatitzada al Constantí del segle XIII, amb sortida des de la Plaça Mossèn Cinto Verdaguer. Posteriorment, l’activitat es traslladarà novament a la Plaça del Castell on es recrearan els combats entre cavallers en honor a l’infant en Jaume. A les 20.30 arribarà el moment de la representació teatral del bateig del Rei Jaume II, amb la col·laboració d’actors i actrius del municipi. La jornada finalitzarà amb un sopar popular al pavelló poliesportiu. Per al sopar, és necessari inscriure’s prèviament a l’OAC de l’Ajuntament. El preu del sopar és de 8 €uros.

Back to top