Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí expressa el seu rebuig a la violència envers les dones

Aquest diumenge 25 de novembre s’ha celebrat el Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. Per sumar-se als actes reivindicatius que centren la jornada, l’Ajuntament de Constantí ha organitzat tot un seguit d’activitats que van tenir com a acte central la Lectura del Manifest, que es va fer el mateix diumenge al migdia davant de la Casa de la Vila.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde,Oscar Sánchez, i diversos representants del consistori municipal, i com és habitual, la Lectura del Manifest va anar a càrrec de les associacions de dones del municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí. Per la seva banda, la regidora Meritxell Cano, va refermar el compromís del municipi en la lluita contra la violència de gènere.

Durant la lectura del Manifest, es va parlar de la necessitat que la violència masclista es converteixi en un tema d’agenda de país, i que se’n parli durant tot l’any, no només el 25-N. També es va reclamar la necessitat de més prevenció, més recursos per garantir una atenció digna a les dones en situació de violència masclista, i més professionals especialitzats. Finalment, es va fer esment al llarg camí que encara queda per endavant per superar el patriarcat i eradicar la violència envers les dones. Després de la Lectura del Manifest es va guardar un respectuós minut de silenci en memòria de totes les dones víctimes de la violència masclista.

Les activitats organitzades a Constantí, continuaran aquest dilluns 26 de novembre a les 18 h. a la Biblioteca Municipal , amb una altra de les activitats habituals d’aquests darrers anys, una activitat de lectura de textos amb el títol : “Alcem la veu per les dones”. Per segon any consecutiu, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones es centra en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. Des de la Biblioteca Municipal, aquest serà el quart any que s’organitza aquesta sessió de lectures que vol ser un espai de reflexió al voltant del paper de la dona en la societat actual. Un any més, es farà aquesta lectura compartida de poemes, cançons i textos per fer visible els masclismes i la violència de gènere en la societat actual. L’activitat, oberta a tothom, comptarà amb la participació d’usuaris i usuàries de la Biblioteca, alumnes de l’Escola d’Adults i alumnes de l’Institut de Constantí.

 

Back to top