Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta el llibre “Contes a moltes mans” escrit i il•lustrat per les escoles de Constantí

Aquest dimecres 24 d’abril s’ha fet a la Biblioteca Municipal l’acte de presentació del llibre “Contes a moltes mans. Noves aventures a Constantí. Curs 2018-19” en el qual col·laboren les escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà de Constantí.Es tracta d’una nova edició d’aquest projecte comú que consisteix en la creació de contes per part dels alumnes de 4rt i 6è de totes dues escoles, un projecte coordinat per la Biblioteca Municipal, i que té precisament com a principals protagonistes dels contes a les pròpies mascotes de la Biblioteca.

Aquests contes s’anomenen contes col·laboratius perquè cada escola inicia uns contes i n’acaba uns altres, d’aquesta manera cada conte implica diferents classes tant en la tasca de redacció com pel que fa a la il·lustració. Els dos contes que s’han inclòs en el llibre d’aquest curs porten per títol “La corona del rei mico” i “La Gioconda de Constantí”

Durant la presentació, els alumnes de l’Escola Centcelles i l’Escola Mn Ramon Bergadà van llegir fragments dels contes escrits i il·lustrats per ells mateixos, mentre que els alumnes de l’Escola de Música “Rafel Gibert Recasens” van posar l’acompanyament musical amb peces de creació pròpia, inspirades en els contes que recull el llibre.  Tal i com ja es va fer l’any passat en els  “Contes a moltes mans”, a banda del llibre amb els escrits i dibuixos dels alumnes de les escoles, s’inclou també un CD amb els textos enregistrats a Constantí Ràdio i les peces musicals elaborades i interpretades pels alumnes de l’Escola de Música.

L’acte de presentació va comptar amb la presència dels alumnes que han participat en la creació dels treballs d’aquest curs per part de les dues escoles, els respectius professors i també el personal de la Biblioteca municipal. La presentació del llibre “Contes a moltes a mans” s’emmarca dins dels actes del cicle “Fes Cultura, Fes Salut”. Del 15 al 30 d’abril, es podran veure exposats a la Biblioteca tots els treballs corresponents a l’edició d’aquest any d’aquests contes col·laboratius.

Back to top