Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Prop de 50 activitats a la Festa Major d’Estiu de Constantí

Tot és a punt per la Festa Major de Sant Feliu a Constantí. Prop de 50 activitats conformen la programació d’aquest any, que va començar el passat 25 de juliol i s’allargarà fins el diumenge 4 d’agost. Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa el programa d’actes, amb la presència de l’alcalde Oscar Sánchez i la regidora de Festes, Mariana Buger.

L’alcalde de Constantí ha destacat que la Festa Major és una Festa “preparada amb molta il·lusió, feta per a tothom” i que combina “els actes més solemnes i tradicionals amb altres actes més moderns i adreçats a un públic més jove”. Oscar Sánchez ha volgut agrair “la col·laboració de totes les entitats i associacions i a tots els treballadors i treballadores municipals que ajuden a donar forma al programa de Festa Major”. L’alcalde ha repassat els actes previs que s’han fet durant el cap de setmana i ha explicat que el Pregó de Festa Major, que donarà el tret de sortida oficial a la festa, anirà a càrrec del famós il·lusionista i presentador de televisió, Mag Lari. L’alcalde ha subratllat que la festa ha de servir per reivindicar l’orgull de poble”, i ha convidat a “tothom a gaudir-ne”

Per la seva banda, la regidora de Festes, Mariana Buger, s’ha sumat a “l’agraïment a entitats i associacions”, i ha subratllat que la Festa Major ha de ser un “espai de trobada i de cohesió, on tothom hi tingui cabuda”.

Un altre dels plats forts de la Festa Major serà la 3ª edició de les “Barraques” de Constantí, que mantenen les dues nits de concerts a la Plaça Mossèn Cinto Verdaguer, el divendres 2 i el dissabte 3 d’agost. L’Ajuntament de Constantí ha organitzat aquesta 3a edició de les Barraques, que comptarà amb la col·laboració del Ball de Diables de Constantí, Centre d’Esports Constantí i Club Bàsquet Constantí.

La primera nit de Barraques, el divendres dia 2 d’agost, ens portarà un concert molt especial. El concert dels 20 anys de Constantí Ràdio: Beatles vs Stones, que ens permetrà  reviure un concert impossible amb les millors bandes de tribut a “The Beatles” (The Beatboys) i “The Rolling Stones” (Smoking Stones) compartint escenari. Obriran la nit a les 23.30 h The Beatboys, amb el seu repertori basat en els clàssics dels quatre de Liverpool; a les 2 h serà el torn dels Smoking Stones, considerada una de les millors bandes tribut a The Rolling Stones de tot el món. I durant la 2a nit, el dissabte dia 3, arribaran els concerts de Zoo, la Banda del Coche Rojo i Tàrraco Surfers, que seran els encarregats de tancar aquesta 3a edició de les Barraques de Constantí

L’apartat musical també comptarà amb els habituals Balls de Festa Major amb orquestres tan prestigioses com l’Orquestra Internacional Maravella, que protagonitzarà el concert i Ball de Festa Major (dijous 1 d’agost), l’Orquestra Belle Epoque (divendres 2 d’agost) o l’Orquestra Nova Saturno (dissabte 3 d’agost).

L’extens programa es complementarà amb activitats que van des d’exposicions, espectacles infantils, actes organitzats per les entitats esportives (Centre d’Esports Constantí, Club Bàsquet Constantí, Club Natació, el Moto-Club o l’Associació Moto Clàssic), una nova actuació del Ball parlat de Dames i Vells de Constantí, que tornaran a la càrrega amb l’ humor i la sàtira que els caracteritza, aquest any amb actuacions itinerants en diferents espais del poble. A la programació d’enguany repeteix l’actuació castellera (diumenge 4 d’agost), a càrrec dels Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo. Una de les novetats de la programació d’aquest any serà l’espectacle Little Night Cabaret (diumenge 4 d’agost) amb un recorregut pels millor números del Cabaret europeu i el Music Hall americà.

El dijous 1 d’agost, dia de Sant Feliu, concentrarà com ja és habitual els actes més solemnes i tradicionals, com el Seguici Popular, el Solemne Ofici en honor a Sant Feliu o la Ballada de sardanes. La Festa Major acabarà el diumenge dia 4 d’agost amb el tradicional Correfoc pels carrers del poble, protagonitzat per la Dragonina de la Colla COCA, els Diables de Constantí i Diables de Montbrió, i amb el tradicional final de festa amb el castell de focs, a la Plaça Mossèn Cinto Verdaguer.

D’altra banda, la Paradeta Itinerant recorrerà de nou els carrers de la vila al llarg dels propers dies. Després del gran èxit i acceptació que aquesta iniciativa ha generat en les darreres edicions de la Festa Major, aquest any la paradeta tornarà a ubicar-se a diversos espais per tal d’informar de totes les activitats de la Festa, i amb la possibilitat d’adquirir el programa i altres productes del marxandatge oficial com la samarreta oficial de la Festa major, motxilles o ventalls per ajudar a suportar el calor, entre d’altres sorpreses.  Aquest any, el marxandatge de Festa Major  té com a protagonista el lleó, un dels símbols de la cúpula de Centcelles.

Aquest any, durant la Festa Major es tornarà a impulsar la campanya “Jo decideixo. No és no”, que vol prevenir les conductes sexistes durant la Festa Major. Durant la Festa Major, a la paradeta itinerant, a banda del marxandatge oficial de la festa, es podran trobar també xapes i polseres amb el lema d’aquesta campanya “Jo decideixo. No és no”.

Tota la informació de la Festa Major de Constantí la podreu consultar a www.constanti.cat.

Back to top