Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta l’oferta formativa als serveis educatius municipals per al curs 2019-2020

L’Ajuntament de Constantí ha presentat aquest dijous 5 de setembre l’oferta formativa per al curs 2019-2020 en els diferents serveis educatius municipals. L’acte que s’ha fet a la Sala de Plens, ha comptat amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez; la regidora d’Ensenyament, Dolors Fortuny; la directora de l’Escola d’Adults, Gemma Santos; i el director de l’Escola Municipal de Música, Josep Boada.

Un any més, el consistori ha editat una guia formativa que vol oferir a la ciutadania tota la informació dels recursos formatius disponibles al municipi, per tal de millorar la seva formació i qualificació professional. Aquesta guia està pensada i dissenyada tenint en compte les necessitats formatives reals que s’han identificat al territori, amb el suport de l’Escola d’Adults Municipal i de l’Oficina Municipal de Treball.

Un any més, en aquesta oferta formativa destaca especialment l’apartat de la formació ocupacional i l’aposta per l’acció formativa com una via per millorar la qualificació professional i la capacitat d’inserció laboral de la població. En aquest sentit, es desenvoluparan cursos de formació totalment subvencionats pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) que permetran l’obtenció de certificats de professionalitat. Es tracta del Curs d’operacions auxiliars de serveis administratius generals (470 h) i el Curs d’enregistrament de dades i documents (360 h). A més, es realitzaran altres de cursos de formació ocupacional com el curs de mosso de magatzem, carretoner, plataforma elevadora, manipulador d’aliments, manipulador de productes fitosanitaris (nivell bàsic), i monitor de lleure.

D’altra banda, l’Escola Municipal d’Adults també oferirà els habituals cursos d’informàtica (inicial, bàsic, mitjà), i com a novetat, aquest curs s’introdueixen un taller per aprendre a utilitzar el telèfon mòbil, un taller de recerca de feina amb el mòbil, i sessions per a la recerca de feina amb l’ajut de les noves tecnologies. A banda, es mantenen els cursos d’iniciació a l’anglès, i els cursos de català a través del Consorci per la Normalització Lingüística, des dels nivells inicials fins al nivell superior. L’oferta formativa de l’Escola d’Adults manté també els cursos de competències bàsiques, que van des de la formació instrumental, l’alfabetització, i el servei de primera acollida (que respon a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes).

L’oferta formativa de l’Escola d’Adults es complementa amb els habituals Tallers de memòria, d’Història de Catalunya, costura, costura creativa i el curs teòric del carnet de conduir. Una altra de les novetats de l’oferta formativa són el Cursos de màrqueting digital (nivell I i nivell II). L’Escola d’Adults manté dintre de la seva oferta formativa l’Aula Mentor, un programa de formació reglada a distància, adreçat a  les persones adultes

Les inscripcions per als diferents cursos es poden realitzar a l’Oficina Municipal de Treball o bé a l’Escola d’Adults municipal (carrer Sant Pere 49), de dilluns a divendres de 10 a 13 h i les tardes de dilluns a dimecres de 17 a 18.30 h.

Pel que fa a l’Escola municipal de Música, la proposta formativa segueix la línia dels cursos anteriors. L’oferta formativa, adreçada  a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit d’edat, es divideix en dos grans blocs: les especialitats instrumentals, que inclouen guitarra, saxo, violí, clarinet, piano, bateria, flauta travessera; i d’altra banda les agrupacions i formacions instrumentals o vocals  de l’Escola, com són la Banda Municipal, els Conjunts Instrumentals i la Coral de nivell elemental, i el grup de Batucada.

Les classes a l’Escola de música, que ja compten amb prop d’uns 60 alumnes inscrits, s’iniciaran el proper 12 de setembre. Com és habitual, la matrícula estarà oberta tot l’any.

Consulta la Guia Formativa 2019/2020: guia formativa_2019-20_4

 

Back to top