Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Pregó i l’entrega de distincions honorífiques marquen l’inici de la Festa Major d’Hivern a Constantí

Prop d’una trentena d’activitats obertes a tot tipus de públic conformen el programa d’actes de la Festa Major d’Hivern de Constantí, la Festa de Sant Sebastià, que arrenca oficialment aquest dissabte dia 18 i que s’allargarà fins el 2 de febrer.

Tot i que ja s’han realitzat alguns actes previs, el tret de sortida oficial arribarà amb el Pregó que aquest any tindrà com a protagonista el sr. Josep Poblet Tous, qui va ser president de la Diputació de Tarragona entre els anys 2007-2019 i alcalde de Vila-seca entre 1993 i 2019. Després del pregó es farà l’entrega dels tradicionals premis i distincions honorífiques a diverses entitats i personalitats del poble. Per finalitzar l’acte es farà entrega dels premis del 4t Concurs d’aparadors nadalencs, que es va realitzar durant el passat Nadal amb la participació de diversos comerços del municipi. També dissabte dia 18, al mateix Pavelló Poliesportiu, tindrà lloc un Sopar Commemoratiu del Centenari de les Escoles Velles. I és que aquest 2020 es commemoren els 100 anys de la inauguració de l’edifici de les Escoles Velles a Constantí, i s’han preparat tot un seguit d’esdeveniments per tal de commemorar aquesta efemèride. La nit de dissabte finalitzarà amb un Ball amb l’Orquestra Montecarlo.

Pel que fa als actes del diumenge 19 de gener destaca l’acte institucional dels “40 anys d’ajuntaments democràtics” que es farà a la Sala de Plens de l’Ajuntament, a càrrec de la Sra. Montserrat Duch Plana, Doctora en Història i Catedràtica d’Història Contemporània, que va ser regidora de l’Ajuntament i diputada al Parlament de Catalunya. El mateix diumenge dia 19, a les 18 h, arribarà un altre dels plats forts d’aquesta Festa Major d’Hivern, l’espectacle d’humor que protagonitzaran Txabi Franquesa i Jordi Merca al Pavelló Poliesportiu.

Com és habitual, el dilluns 20 de gener, Diada de Sant Sebastià, concentrarà els actes més tradicionals de la Festa Major, amb el Solemne Ofici en honor a Sant Sebastià i la benedicció de les coques, al Pavelló Poliesportiu, la ballada de sardanes amb la Cobla Catània i el Ball de Festa Major, amb l’Orquestra Metropol. El mateix dilluns, 20 de gener, després del Solemne Ofici, tindrà lloc la Festa del Centenari de l’Escola Pública a Constantí, amb la inauguració d’una placa commemorativa i d’una exposició fotogràfica amb un recull d’imatges d’aquests 100 anys,  a la Plaça de les Escoles Velles.

Durant la Festa Major es realitzaran diverses activitats organitzades per les entitats esportives,  com la presentació dels equips del Centre d’Esports Constantí o la XII Sortida d’Amics de les Motos Clàssiques, que organitza l’associació Moto Clàssic Constantí.

Back to top