Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’entreguen els Premis i Distincions Honorífiques de l’any 2019

Constantí ha viscut tres dies intensos amb la celebració de la Festa Major d’hivern en honor a Sant Sebastià, que arrencava oficialment el passat dissabte 18 de gener amb el tradicional pregó i amb l’entrega dels premis i les distincions honorifiques de l’any 2019. L’acte es va iniciar amb un minut de silenci per les víctimes de l’explosió a l’empresa IQOXE del passat dimarts, amb especial record al veí de Constantí Òscar Atance.

Enguany, l’encarregat de pronunciar el pregó ha estat el senyo Josep Poblet Tous, qui va ser president de la Diputació de Tarragona entre els anys 2007-2019 i alcalde de Vila-seca entre 1993 i 2019. Josep Poblet va centrar el seu discurs en fer un recorregut per la història de Constantí, qualificant el municipi com un referent singular de la cultura del territori tarragoní destacant el seu patrimoni històric, la cultura, l’antiguitat de la vila i la seva romanitat. Durant el pregó, Poblet va tenir també un record per les víctimes de l’accident a la planta química IQOXE i va fer una crida a la reflexió per tal que fets com aquest no es tornin a produir mai més.

Després del pregó es van lliurar els premis i les distincions honorífiques del 2019, amb el reconeixement per part de l’Ajuntament de Constantí a aquelles persones o entitats que en mèrit a la tasca realitzada al llarg de la seva trajectòria han contribuït a augmentar el bon nom del municipi. Es va atorgar el títol de fill adoptiu a Marc Cardó, president de l’Associació d’Amics del Teatre Les Forques de Constantí i un dels grans impulsors de projectes teatrals i culturals del municipi com el Pessebre Vivent, la Passió i Dames i Vells.

El Premi Centcelles al mèrit cultural va ser per a Joaquim Curull Cerón, que ha format part de nombrosos grups i projectes musicals i de diverses entitats de l’àmbit cultural, com ara l’Associació d’Amics del Teatre de Constantí.

El Premi Tulcis al mèrit social ha estat per a la Asociación Mujeres Reset, nascuda a finals de juliol d’aquest any 2019, constituïda per un grup de voluntàries que ofereixen treball i ajut de manera totalment altruista, amb l’oferiment de productes de costura realitzats artesanalment per elles mateixes a diversos hospitals, principalment oncològics.

Aquest any s’han concedit dos premis Tulcis al mèrit empresarial. Un d’ells ha estat per a Àngel Alejandre Duch, que ha estat nomenat recentment Director General de l’empresa Technip Iberia, en la que es va incorporar a finals dels anys 90 i on ha anat passant per diferents departaments i responsabilitats.

L’altre Premi Tulcis al mèrit empresarial ha estat per Josep M. Nicolau Roselló, pagès, amb tota una vida dedicada a l’agricultura. El seu esperit emprenedor li ha permès adaptar les terres treballades durant molts anys en el cultiu de l’hortalissa, l’olivera i l’avellana, i combinar-les amb el cultiu del calçot, seguint els costums de fa més d’un segle.

Finalment, també s’han concedit dos premis Tulcis al mèrit Esportiu. Un d’ells als equips infantil i Júnior del Club de Gimnàstica Estètica Constantí, que han protagonitzat una temporada brillant amb excel·lents resultats com la medalla d’or obtinguda per l’equip júnior a la primera fase de la Copa d’Espanya en la categoria del programa curt, que les ha posicionat en el primer lloc en el rànquing de l’Estat i els va valer la classificació per a la Copa del Món. L’altre premi Tulcis al mèrit Esportiu ha estat Aaron Alfonso, membre del Club d’Escacs Constantí, s’ha proclamat campió Absolut Territorial de Tarragona 2019. L’èxit li ha proporcionat el passi a la participació en el Campionat d’Espanya però també li ha obert les portes a l’obtenció automàtica d’una norma de Mestre Català, un títol que s’aconsegueix per una acumulació de tres mèrits al llarg del temps. Aaron Alfonso es converteix en el primer jugador del Club d’Escacs Constantí que aconsegueix aquesta fita, el que suposa un gran mèrit per al jove i per al club.

Back to top