Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’edita el número 10 de la revista “Rutes de Constantí”

L’Arxiu històric municipal de Constantí ha editat el número 10 de la revista “Rutes de Constantí”. Es tracta d’una publicació de periodicitat anual que es dedica a la informació turística i cultural relacionada amb el municipi. La revista conté prop d’un centenar de pàgines i presenta com és habitual tot un seguit d’interessants continguts que parteixen del rerefons cultural, històric  o turístic.

En el número 10 de “Rutes de Constantí” hi trobarem una entrevista amb Marina Cervera Teruel, jove escriptora que entre d’altres premis va ser finalista dels IX Premis Literaris de Constantí “Relats de Joventut”. El seu treball de recerca de Batxillerat va estar dedicat a una de les primeres novel·les de la gran escriptora barcelonina Maria Aurèlia Capmany, “L’altra ciutat”, on fa diverses referències a Constantí i al seu paisatge tradicional, anterior a la industrialització i quan era un poble eminentment agrícola.

Una altra de les entrevistes, partint d’un contingut més d’investigació històrica, és amb l’arqueòleg Francesc Rodríguez Martorell, i se centra en els orígens del poble de Constantí. L’investigador constantinenc analitza els dubtes i certeses de quan es crea i perquè es coneix el poble de Constantí amb aquest nom.

En l’apartat dels reportatges hi trobem un Dossier sobre els treballs del projecte “Centcelles, el nostre objectiu” que realitzen conjuntament el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, amb la col·laboració de tots els centres educatius del municipi. També s’inclou en aquest número de la revista una crònica-reportatge, a càrrec de Noelia Silvero i Jordi Martínez (Constantí Ràdio), de l’esdeveniment històric que va suposar la XXIII Trobada d’Armats de les nostres comarques, que es celebrava a Constantí el passat mes d’abril de 2019.

Un reportatge sobre el Club de Lectura de la Biblioteca Municipal i un article del tècnic de Joventut de l’Ajuntament de Constantí, Ignasi Manzanares, sobre les rutes que han realitzat en BTT pels camins del terme completen aquest darrer número de la publicació, que inclou també l’habitual a col·laboració del naturalista José A. Latorre, amb articles sobre les papallones diürnes i els camps d’avellaners

Llegeix la revista al següent enllaç: https://issuu.com/arxiudeconstanti/docs/rutes_10_?fbclid=IwAR3L9ltF1VZgrmZtFFN5CqlpmJEUeR76tGpDiIMA6dWkS2bfo3rXGsjOHSU

 

Back to top