Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí busca nom per al nou gegantó que reproduirà la figura d’un mestre d’escola

Coincidint amb la celebració dels 100 anys d’escola pública al municipi, Constantí estrenarà aquest any un nou gegantó que reproduirà la figura d’un mestre d’escola. Aquest nou gegantó servirà de reconeixement a totes aquelles persones que han dedicat la seva carrera professional a la docència a les escoles del municipi i la seva feina compromesa amb la societat constantinenca. L’encarregat d’elaborar aquest nou gegant serà Joan Miró Oró, mestre artesà especialitzat en imatgeria festiva, que ja va ser l’encarregat de restaurar els Gegants de Constantí, Peret i Tecleta, i també de la construcció de la nova Dragonina.

De moment, es coneixen ben pocs detalls d’aquesta nova figura que s’incorporarà al seguici festiu constantinenc. El nom del mateix s’escollirà per votació popular, entre una sèrie de propostes totes elles relacionades amb personatges històrics vinculats amb Constantí: Feliu, Ramon, Llorenç, Bartomeu, Cristòfor i Sebastià. L’Ajuntament ha iniciat una campanya participativa per tal que la ciutadania pugui escollir el nom en unes butlletes que s’han de dipositar abans del 17 d’abril a una de les urnes que es podran trobar a diferents equipaments i centres educatius municipals. El resultat de les votacions es farà públic a la parada de l’Ajuntament el dia de Sant Jordi.

El nou mestre gegantó, que s’incorporarà al seguici popular constantinenc,  està dissenyat per ser portat per nens i nenes de 10 a 12 anys i estarà a disposició de les ampas de les escoles. Precisament, el seu bateig es realitzarà el 25 d’abril durant la celebració de la festa de les Ampas.

Back to top