Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es posa en marxa el servei de reforç de seguretat a les zones rurals durant la collita

Des del passat dilluns 10 d’agost, i amb l’objectiu de reforçar la vigilància de la zona agrícola del terme, l’Ajuntament de Constantí ha posat en marxa el servei de guarda rural. Per tal de reforçar la seguretat a les zones rurals el consistori ha contractat, per sisè any consecutiu, aquest servei de guarda rural que tindrà una durada de dos mesos, coincidint amb el temps de la collita de l’avellana.

A finals de juliol, tots els agents implicats en relació a aquest servei (alcalde, regidors, Policia local, Mossos d’Esquadra, agents rurals, pagesos) van mantenir una reunió informativa a la Sala de Plens de l’Ajuntament. L’experiència i la valoració que s’ha fet d’aquest servei al llarg dels últims anys ha estat molt positiva, facilitant la comunicació i l’intercanvi d’informació tan necessari en la prevenció dels fets delictius i millorant la sensació de seguretat.

Les funcions d’aquest cos de seguretat privada són les de protecció dels béns i dissuasió de les persones que puguin cometre algun delicte o infracció administrativa en les finques del terme municipal. El servei que es realitza es basa en intervencions de control, detenció i actuacions en cas de delicte i es posa en mans dels cossos policials les persones delinqüents i els instruments, efectes i proves dels delictes.

Amb la contractació d’aquest nou servei especial de vigilància i custodia al medi rural, l’Ajuntament de Constantí vol donar seguretat al sector de la pagesia.

 

Back to top