Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta l’oferta formativa als serveis educatius municipals per al curs 2020-2021

L’Ajuntament de Constantí ha presentat aquesta setmana l’oferta formativa per al curs 2020-2021 en els diferents serveis educatius municipals. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez; la regidora d’Ensenyament, Dolors Fortuny; la directora de l’Escola d’Adults, Gemma Santos; el director de l’Escola Municipal de Música, Josep Boada, i la tècnica de l’Oficina Municipal de Treball, Esther Ferré.

L’oferta de cursos s’emmarca aquest any en el context de la pandèmia del Covid-19. Per aquest motiu, els diferents serveis educatius municipals han elaborat protocols d’organització amb  les corresponents mesures de prevenció i seguretat tant per alumes com per al professorat. Un any més, el consistori ha editat una guia formativa que vol oferir a la ciutadania tota la informació dels recursos formatius disponibles al municipi, per tal de millorar la seva formació i qualificació professional. Aquesta guia està pensada i dissenyada tenint en compte les necessitats del mercat de treball. Degut a la situació actual, s’ha ampliat notablement l’oferta de cursos online.

En aquesta oferta formativa destaca especialment l’apartat de la formació ocupacional i l’aposta per l’acció formativa com una via per millorar la qualificació professional i la capacitat d’inserció laboral de la població. En aquest sentit, es desenvoluparan cursos de Formació Ocupacional com el Curs d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, que permetrà l’obtenció del certificat de professionalitat per part del SOC. A més, es realitzaran altres cursos de formació ocupacional com el curs de mosso de magatzem, el curs de carretoner i de plataforma elevadora, i com a novetat, cursos adreçats a joves inscrits a la Garantia Juvenil, com un curs d’auxiliar a la Brigada Municipal o un curs de monitor de lleure.

Pel que fa a la formació reglada, i en la modalitat de cursos a distància, l’oferta formativa de l’Escola d’Adults inclou els cursos que ofereix l’Institut Obert de Catalunya i que permetran l’obtenció del Graduat en Educació Secundària i la preparació per a la prova d’accés a Grau Superior i cicles Formatius. L’Escola d’Adults també manté un any més dintre de la seva oferta formativa l’Aula Mentor, un programa de formació reglada a distància, amb més de 120 cursos certificats pel Ministeri de Cultura.

D’altra banda, dintre de les competències bàsiques i en la modalitat de cursos presencials l’Escola Municipal d’Adults també oferirà els habituals cursos d’informàtica (inicial, bàsic, mitjà), i els tallers per aprendre a utilitzar el telèfon mòbil i tablets, i de recerca de feina amb el mòbil i amb l’ajut de les noves tecnologies. Com a novetat s’incorporen sessions formatives amb píndoles TIC. L’oferta formativa manté també els cursos de competències bàsiques, que van des de la formació instrumental, l’alfabetització, i el servei de primera acollida (que respon a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes).

A banda, es mantenen els cursos d’anglès i francès, i els cursos de català a través del Consorci per la Normalització Lingüística, des dels nivells inicials fins al nivell superior.

L’oferta formativa de l’Escola d’Adults es complementa amb els habituals Tallers de memòria, de costura, i el curs teòric del carnet de conduir. Com a novetat, s’oferiran cursos transversals i sectorials de formació contínua per a persones treballadores o en situació d’ERTO i desocupades.

Les inscripcions per als diferents cursos es poden realitzar a l’Oficina Municipal de Treball o bé a l’Escola d’Adults municipal (carrer Sant Pere 49).

Pel que fa a l’Escola Municipal de Música “Rafael Gibert Recasens”, que aquesta setmana ha iniciat el curs, compta aquest any amb 58 alumnes matriculats. L’oferta formativa, adaptada a la situació actual generada per la Covid-19, està adreçada a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit d’edat. Les especialitats instrumentals ofertades són: clarinet, flauta, saxo, violí, guitarra, piano i bateria.

CARTELL CURSOS ESCOLA D’ADULTS 2020-2021

 

 

Back to top