Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí concedeix més de 46.000 euros en ajuts a comerços i autònoms afectats per la Covid-19

L’Ajuntament de Constantí ha aprovat la concessió i el pagament de les subvencions als comerços i empresaris autònoms afectats econòmicament per la COVID-19. En total, l’import d’aquests ajuts econòmics que atorga l’Ajuntament serà d’uns 46.400 euros.

Aquests ajuts s’emmarquen dintre del paquet de mesures socials i econòmiques excepcionals i d’urgència per tal de reactivar l’economia i el comerç local que va aprovar l’Ajuntament de Constantí el passat mes de maig. Dintre d’aquestes mesures s’han inclòs ajudes que podien arribar fins a un màxim de 1.500 euros de subvenció per a cada establiment comercial i de serveis de caràcter minorista, l’activitat del qual es va veure obligatòriament suspesa en virtut del Reial Decret de declaració de l’estat d’alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19. Els dies 17 de setembre i 1 d’octubre d’aquest 2020 s’ha celebrat la comissió avaluadora d’aquestes subvencions, de les quals se’n beneficiaran prop d’uns 40 comerços del municipi que han presentat i justificat correctament la documentació prevista en les bases.

A banda d’aquestes subvencions, dintre d’aquest paquet de mesures econòmiques també s’ha aprovat la suspensió, durant el que queda de 2020 i tot l’any 2021, de la taxa d’ocupació pública de les terrasses d’establiments i de les parades del Mercat Municipal. Pel que fa a la resta de tributs municipals, s’ha ampliat el termini de pagament i podran ser fraccionats sense interessos.

També s’ ha incrementat la dotació de determinades subvencions com la destinada a Caritas, Unió de Botiguers i les AMPA dels centres educatius (50.000 €uros).

 

Back to top