Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta l’opuscle dedicat a la Setmana Santa

Aquest diumenge 21 de març ha tingut lloc la presentació de l’opuscle de la Setmana Santa de Constantí, amb un acte que que s’ha fet a la Plaça de l’Església. Es tracta de la primera edició d’un opuscle centrat en la Setmana Santa al municipi, tot i que anteriorment ja es va presentar un Opuscle dedicat als Armats de Constantí coindicint amb la celebració de la Trobada d’Armats de l’any 2019.

De fet, aquest opuscle s’havia de presentar el passat any 2020 arran de la iniciativa de la Confraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, però les circumstàncies especials derivades de la pandèmia ho van fer impossible, de manera que la presentació s’ha ajornat fins aquest any. L’acte ha comptat amb la presència del sr. Raül Font-Quer Plana, president del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre de Tarragona, acompanyat de l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, el rector de la Parròquia de Sant Feliu, Mn. Antoni Pérez de Mendiguren, i el president de la Confraria de la Puríssima Sang, Josep M. Salvat. Durant l’acte també hi ha hagut una actuació musical d’un grup de cambra de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”.

L’opuscle tracta sobre el significat de la Setmana Santa dins del calendari de la litúrgia cristiana, així com de la història de la Confraria del Sant Crist de al Puríssima Sang i vol destacar i posar en valor la feina que es fa des la Confraria i les persones que any rere any col·laboren per fer que la Setmana Santa i totes les manifestacions populars d’aquesta celebració siguin una realitat al municipi. Inclou textos de l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez; l’arquebisbe de Tarragona i primat, Joan Planellas; el president de la Confraria de la Sang de Constantí, Josep M. Salvat; la regidora de Cultura, Dolors Fortuny; de l’actual rector de la Parròquia de Sant Feliu, Antoni Pérez de Mendiguren Cros; de l’anterior rector de la Parròquia, Joaquim Claver; Quimet Curull, persona molt vinculada a la Parròquia i al teixit cultural i associatiu del municipi; Raül Font-Quer Plana, president del Gremi de Pagesos de Tarragona, i Josep Maria Sabaté i Sans, historiador i exalcalde de Constantí.

La presentació de l’opuscle obre la programació d’activitats de Setmana Santa a Constantí, que per segon any consecutiu, i degut a a la situació de pandèmia, no comptarà amb la Processó del Sant Enterrament del Divendres Sant. La resta d’activitats també s’adaptaran a les circumstàncies actuals amb el compliment de totes les mesures sanitàries i de seguretat.

Podeu llegir l’opuscle al següent enllaç: https://issuu.com/constanti/docs/setmana_santa_constanti_2020

Back to top