Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Escola de Música “Rafel Gibert Recasens” imparteix un taller a les escoles durant la Setmana Cultural

Durant la Setmana Cultural, l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” ha dut a terme un Taller musical a les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles. Es tractava de donar continuïtat al projecte Harmonicus que es va iniciar durant el passat curs 2019-2020 i que es va haver d’aturar a conseqüència de la pandèmia. Ara, i després d’un any aturat, s’han fet aquests tallers que han comptat amb la participació dels alumnes de 1r i 2n de les dues escoles. Les sessions es van desenvolupar el 21 d’abril a l’escola Mn. Ramon Bergadà i el 29 d’abril a l’escola Centcelles.

El projecte Harmonicus (creat per Sergi Raya) es basa en apropar la música als més petits mitjançant una petita harmònica acompanyat d’un llibre en el qual uns signes de colors representen les notes i figures musicals. Aquests tallers, però, no s’han fet amb les harmòniques pel perill que representava, en la situació actual, que tots els alumnes d’una classe toquessin a la vegada instruments de vent.

Els tallers s’han dut a terme amb els “Boomwhackers”, uns tubs de plàstic dur, de diferents colors i llargades, que al colpejar-los produeixen sons greus i aguts segons la llargada del tub. Al ser instruments de percussió no representen cap mena de perill davant en la situació en que es trobem actualment. I pel fet de tractar-se de tubs de colors són una bona eina per a poder treballar igualment amb el llibre d’Harmonicus, ja que en aquest també hi són representades les notes amb colors. D’aquesta manera l’alumne no necessita saber el nom de la nota musical i en canvi, sí pot gaudir de la música tant individualment com en companyia de tota la classe.

Back to top