Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí presenta la 4a edició del Cicle de Concerts a Centcelles

Aquest dijous 20 de maig s’ha presentat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí la 4a edició del Cicle de Concerts a Centcelles, que portarà durant el mes de juliol diverses propostes musicals de qualitat dins el marc incomparable del conjunt monumental de Centcelles.

Després de l’aturada forçosa de l’activitat cultural a causa de la pandèmia que va impedir la celebració d’aquest cicle l’estiu passat, l’Associació dels Amics de la Música de Constantí amb la col•laboració de l’Ajuntament de Constantí, Repsol i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, han donat conèixer les formacions que conformen el cartell d’aquesta nova edició que constarà de 4 concerts, que es faran els dies 8,15, 22 i 29 de juliol i seran amb entrada gratuïta.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, la directora del MNAT, Mònica Borrell, el responsable de comunicació de Repsol, Josep Betran, la responsable de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí, Remei Tell, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, i el director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí, Josep Boada.

Des de l’Ajuntament de Constantí, l’alcalde Oscar Sánchez ha volgut destacar la importància de “reactivar l’activitat cultural que tant ha patit durant la pandèmia” i ha volgut expressar el seu agraïments a tots els impulsors d’aquesta iniciativa “que donen forma a un cicle d’aquesta qualitat”. Per la seva banda, la directora musical del Festival, Remei Tell, responsable de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí ha parlat de la programació i de la selecció dels grups participants, i ha destacat “la qualitat musical de les propostes, i l’aposta pels músics del territori, ja que tres de les formacions participants són de la demarcació de Tarragona”.  La directora del MNAT, Mònica Borrell, ha parlat de la “importància que té pel MNAT anar recuperant la normalitat amb activitats com aquesta 4a edició del cicle” i ha subratllat el valor afegit que suposa l’aposta pel “maridatge entre música i patrimoni .  Finalment, Josep Bertran de Repsol ha destacat “que calen iniciatives com aquesta i és important seguir presentant iniciatives que apostin per la qualitat”

El programa d’aquesta 4a edició del Cicle de concerts a Centcelles aposta novament per una varietat d’estils i propostes musicals, que van des del clàssic fins a la música contemporània. Els concerts arrencaran el dijous  8 de juliol amb l’actuació que oferirà l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí, que per tercer any s’incorpora al cartell d’aquest cicle de concerts a Centcelles. El grup d’instruments de vent-fusta, una formació integrada per alumnes i professors de l’Escola, oferirà un concert al voltant de les efemèrides musicals que es commemoren aquest any.

El cicle continuarà el dijous 15 de juliol amb el concert que oferirà la Reus Big Band, una formació de músics professionals amb una àmplia experiència en diferents estils que oferiran un concert amb instruments de vent i percussió que aniran des dels ritmes llatins fins al jazz-fusion.

El dijous 22 de juliol arribarà l’actuació més internacional del cicle amb el concert que oferiran Hirundo Maris, la formació integrada per Arianna Savall i Peter Udland i diversos músics procedents de Suïssa. Es tracta d’una formació especialitzada en música antiga des de l’Edat Mitjana fins el Barroc, combinada amb música pròpia i música que va des la tradició de la Mediterrània fins als països nòrdics.

Finalment, el cicle es tancarà el dijous 29 de juliol amb el concert prèvia l’inici de la Festa Major d’Estiu, que oferirà el Quartet Gerhard, un quartet de corda català ( un dels seus components és de Tarragona) amb una gran projecció a nivell internacional. Són guanyadors de diversos premis a nivell nacional o internacional i des de l’any 2018 són el quartet de corda resident al Palau de la Música Catalana. Durant el concert que oferirà el Quartet Gerhard, a més, s’estrenarà la peça guanyadora del 1r Premi Centcelles de Composició Musical.

Back to top