Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Èxit de participació a la Caminada Popular per la Ruta de l’aigua

Unes 160 persones han participat aquest diumenge al matí a la Caminada Popular al voltant de la Ruta de l’Aigua organitzada per l’Ajuntament de Constantí. L’activitat s’havia de fer el passat diumenge 6 de juny com a cloenda als actes de la Setmana del Medi Ambient, però la pluja va impedir la seva celebració.

El punt de sortida va ser l’aparcament de davant del Mas de la Closa, i durant tot el recorregut la comitiva va comptar amb les explicacions del guia cultural Ferran Marín. La ruta proposada va seguir el recorregut de l’itinerari de l’App “Natura Local” que l’Ajuntament de Constantí ha presentat recentment com una nova eina informativa per donar a conèixer el patrimoni natural i cultural del terme.

La Ruta de l’Aigua permet fer una ruta-passejada pel terme de Constantí, donant un tomb (sentit horari) per conèixer l’aprofitament de l’aigua de l’antiguitat fins a l’època contemporània. Indrets com els banys romans i les escenes aquàtiques del mosaic paleocristià de la vil·la de Centcelles, l’aqüeducte del Pont de les Caixes i els molins medievals, que funcionaven amb aigua d’una sèquia. La ruta repassa la història d’aquests indrets i dels paisatges naturals i agrícoles on l’aigua hi juga un paper cabdal.

Back to top