Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Plaça de les Escoles Velles torna a gaudir de les sardanes en la IX edició del Concurs Vila de Constantí

La Plaça de les Escoles Velles ha tornat a acollir aquest diumenge 13 de juny una nova edició del Concurs de Sardanes Vila de Constantí. Després de l’aturada forçosa del concurs l’any passat a causa de la pandèmia, aquest any s’ha recuperat la celebració del concurs, que arribava a la seva IX edició organitzat pel Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu i la Confederació Sardanista de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí.

La cita ha comptat amb la presència de diverses colles sardanistes de totes les edats i categories, alevins, infantils, juvenils, veterans i grans. Entre les colles participants hi havia els Petits Floquets de Constantí i Xerinola de Tarragona (en categoria alevins), Floquets de Constantí i Petits Tarragona Dansa (en categoria infantil), Brots de Dintre del Bosc, de Manresa, i Nova Tarragona Dansa (en categoria juvenil), Dansaires del Penedès, del Vendrell, Dintre del Bosc, de Manresa, i Tarragona Dansa (en la categoria de grans) i Dansaires del Penedès, del Vendrell, i Toc de Dansa, de Tarragona (en categoria veterans). L’acompanyament musical de la cita sardanística ha anat a càrrec de la Cobla Reus Jove.

Aquesta ha estat una edició diferent a causa de la pandèmia i s’ha aplicat un protocol de seguretat acordat amb la confederació sardanista: les colles no disposaven de vestuaris, hi ha hagut espais delimitats per a cada colla, i era obligatori l’ús de mascareta i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic. A més, no hi ha hagut interacció entre les colles, de manera que la tradicional ballada de la sardana germanor del final del concurs s’ha fet en grups reduïts.

Totes les colles participants van rebre com a detall una ampolla d’oli de Constantí, envasat sota la marca “Vil·la de Centcelles” de la DOP Siurana, i amb una impressió relativa a la data de l’esdeveniment. Aquesta ha estat la novena edició d’aquest Concurs de Sardanes Vila de Constantí, un concurs que es va recuperar l’any 2017 de la mà del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, després que es deixés de celebrar l’any 1996.

Back to top