Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí reivindica la igualtat de drets del col•lectiu LGTB+ amb una jornada festiva

Constantí he celebrat aquest diumenge 27 de juny un acte festiu per reivindicar públicament la lluita per la igualtat i la dignitat dels col·lectius de persones gais, lesbianes, bisexuals i transexuals.

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTB, el 28 de juny, al llarg de tot el migdia es va fer un vermut al carrer Major, entre Sindicat Agrícola i la Societat El Casino, amb actuacions musicals, sortejos amb la col·laboració de la Unió de Botiguers de Constantí, i la lectura d’un Manifest per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTB. L’activitat ha estat organitzada “Les Forques” Associació d’Amics del Teatre de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament, i tenia com a lema “Que l’amor veritable guanyi sempre”.

Amb aquesta activitat festiva, Constantí referma el seu compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

El dia Internacional del l’Orgull LGTB té lloc entorn del 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquest, data en què es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual. L’any passat, l’Ajuntament de Constantí es va sumar a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI amb la pintura d’un pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBI a l’Avinguda Onze de Setembre, davant de l’Institut 

Back to top