Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

EL NOSTRE COMERÇ. Farmàcia BCN10, el millor equip humà per oferir qualitat, assessorament i un tracte personalitzat a cada client

FarmàciaBCN10 és el nom de la farmàcia que lidera el farmacèutic Víctor Rafecas Vallès, situada al carrer Barcelona número 10 tal com indica el seu nom. La farmàcia es va obrir el desembre del 2012 per part del farmacèutic Víctor Rafecas. La tradició familiar va ser un factor important per a la seva elecció professional, i a Constantí és on va decidir iniciar el seu propi projecte “amb molta il·lusió, tenint en compte el nombre d´habitants del poble i les seves necessitats”.

L´objectiu de la Farmàcia BCN10 des dels inicis ha estat “proporcionar un servei de qualitat i amb una vocació clara de satisfer les necessitats dels clients, en un espai agradable i amb totes les garanties de seguretat i atenció personalitzada”. Per això ha estat fonamental la consolidació del seu equip humà, ben format i amb voluntat continua de millora. A la farmàcia hi podeu trobar tots els serveis bàsics propis d´una farmàcia com el de dispensació de medicació i atenció farmacèutica, control de tensió arterial, càlcul de risc cardiovascular, control de pes i perforació. S’inclouen també aparells per determinar el perfil lipídic hemoglobina glicosilada i nivells de glucosa en sang amb una sola punció al dit i resultats en 10 minuts. Disposen de dermo-analitzador propi per fer estudis capil·lars i anàlisis facials.

També participen activament en Programes de Salut Pública: actualment, en el cribratge de la COVID en grups de lleure; són Punt de Suport a la Lactància Materna amb personal acreditat, i participen també en tasques educatives com el Programa d´Educació Sanitària a la Gent Gran. La Farmàcia BCN10 també té “una clara orientació als productes naturals amb un ampli assortiment i formació continua dels nostres professionals”. Destacar que actualment també disposen d´un Servei de Dosificació Personalitzada altament professionalitzat amb emblistat robotitzat pioner a la província de Tarragona i que permet obtenir uns alts estàndards de qualitat. Aquest servei està adreçat a les persones amb dificultat per administrar-se correctament la medicació, amb dèficits sensorials i persones amb dèficits cognitius lleugers, especialment si són persones grans i poli-medicades. Els avantatges que proporcionen aquest tipus de dispositius són que incrementen l’ús segur dels medicaments tant per part dels pacients com dels cuidadors i facilita la gestió compartida del pacient entre els diferents professionals sanitaris.

La filosofia comercial de la Farmàcia BCN10 és “la selecció de productes de para-farmàcia amb criteris de qualitat i a preus competitius i en referència al medicament que qualsevol client tingui al seu abast la seva medicació sense esperes”. Un punt fort per afavorir la comercialització és l’ampli horari que ofereixen, i és que “per a la nostra Farmàcia és molt important que el client sempre que ho necessiti ens trobi oberts”. Per últim, la base fonamental és la confiança en el tracte personalitzat al client, on s’aconsella i s’assessora amb un equip de professionals que cada dia treballen amb il·lusió. Aquest equip “diàriament està formant-se i atent a les novetats que ofereix el mercat per després oferir al nostre client”.

L´equip de la Farmàcia BCN10 actualment és de dotze persones, inclòs el titular. Hi ha un responsable de la direcció comercial i de gestió, en la part tècnica hi ha dues farmacèutiques i 3 tècniques en farmàcia, i en el servei d’elaboració d´SPD hi ha 5 tècniques més amb dedicació exclusiva al servei.

Pel que fa al futur del comerç de proximitat, des de la Farmàcia BCN10 expliquen que, en el seu cas, veuen “un futur més digital sense perdre l´essència de l´atenció personalitzada i aquí és bàsica la formació continuada. Les expectatives dels clients estan canviant i és un procés imparable. La nostra aposta de futur s´ha de centrar a potenciar els serveis , a més de la digitalització dels nostres serveis més essencials”. Creuen que hi haurà noves eines digitals i una utilització de dades que permeti nous serveis. I afegeixen que “el sistema sanitari té moltes necessitats que hauríem de poder ajudar a resoldre, encara que falten mitjans. Per això és necessària una major coordinació amb les administracions i altres professionals sanitaris i aprofitar el potencial de la farmàcia per arribar a tothom”.

En relació a l’afectació per la pandèmia de la Covid-19, des de la Farmàcia BCN10 subratllen que la pandèmia ha afectat “a tots els negocis i a totes les persones, ha estat i continua sent una situació molt delicada i complicada, sobretot en l’àmbit sanitari. La nostra farmàcia sempre ha apostat per la continuació del servei i la mateixa atenció personalitzada en tot moment. La farmàcia ha estat la porta de sistema sanitari durant la pandèmia tant d’entrada com de sortida”. 

Els canvis, especialment, han estat en alguns processos interns, en les mesures de seguretat i també en la digitalització com per exemple l´accés al Pla de Medicació a través de la targeta sanitària. Durant molts mesos, han estat l´únic contacte dels pacients amb un professional sanitari. En aquest sentit, tot l’equip s’ha adaptat de manera molt ràpida a tots els canvis que anaven sorgint en el dia a dia, per poder obrir cada dia la farmàcia. Per acabar, afirmen que “aquesta situació d´excepcionalitat crec que ens ha enfortit com a equip i també donem gràcies als nostres clients per tot el suport que hem tingut, perquè ells són la nostra raó de ser”.

Fotos: Fortuny Fotògrafs

Back to top