Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta l’oferta formativa als serveis educatius municipals per al curs 2021-2022

L’Ajuntament de Constantí ha presentat aquest dimarts 14 de setembre l’oferta formativa per al curs 2021-2022 en els diferents serveis educatius municipals. L’acte, que s’ha fet davant de l’Escola Municipal de Música, ha comptat amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez; la regidora d’Ensenyament, Dolors Fortuny; la directora de l’Escola d’Adults, Gemma Santos, i el director de l’Escola Municipal de Música, Josep Boada.

Un any més, el consistori ha editat una guia formativa que vol oferir a la ciutadania tota la informació dels recursos formatius disponibles al municipi, per tal de millorar la seva formació i qualificació professional facilitant la incorporació al mercat de treball. Tal com ja va succeir durant el curs anterior, l’oferta de cursos d’aquest any continua emmarcada dintre del context de la pandèmia i és per això que totes les activitats i cursos formatius es portaran a terme seguint els protocols de mesures per garantir la seguretat dels usuaris. A més, l’oferta formativa es complementa amb una àmplia oferta de cursos online.

Dintre de l’oferta formativa cal destacar especialment l’apartat de la formació ocupacional i l’aposta per l’acció formativa com una via per millorar la qualificació professional i la capacitat d’inserció laboral de la població. En aquest sentit, es desenvoluparan cursos de Formació Ocupacional com el Curs d’atenció Sociosanitària a persones dependents en institucions socials, el Curs d’auxiliar administratiu, o el Curs de Dinamització d’activitats de lleure infantil i juvenil. Aquests 3 cursos, permetran l’obtenció del certificat de professionalitat per part del SOC. A més, es realitzaran altres cursos de formació ocupacional com el curs d’auxiliar de magatzem i carretoner.

Pel que fa a la formació reglada, i en la modalitat de cursos a distància, l’oferta formativa de l’Escola d’Adults inclou els cursos que ofereix l’Institut Obert de Catalunya i que permetran l’obtenció del Graduat en Educació Secundària i la preparació per a la proves d’accés a Grau Superior i cicles Formatius o a les PAU (Proves d’Accés a la Universitat), entre d’altres. L’Escola d’Adults també manté un any més dintre de la seva oferta formativa l’Aula Mentor, un programa de formació reglada a distància, amb més de 120 cursos certificats pel Ministeri de Cultura.

Aquest curs s’incorporen a l’oferta formativa cursos transversals i sectorials de formació continua online adreçats a treballadors/es en situació d’ERTO: curs de prevenció de riscos laborals, curs d’intel·ligència emocional, curs de lideratge d’equips i curs d’eines coaching

D’altra banda, dintre de les competències bàsiques i en la modalitat de cursos presencials l’Escola Municipal d’Adults també oferirà els habituals cursos d’informàtica (inicial, bàsic, mitjà), i els tallers per aprendre a utilitzar el telèfon mòbil i tablets. L’oferta formativa manté també els cursos de competències bàsiques, que van des de la formació instrumental, l’alfabetització, i el servei de primera acollida (que respon a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes).

A banda, es mantenen els cursos de català a través del Consorci per la Normalització Lingüística, des dels nivells inicials fins al nivell superior. L’oferta formativa de l’Escola d’Adults es complementa amb els habituals taller de costura creativa i el curs teòric del carnet de conduir.

Les inscripcions per als diferents cursos es poden realitzar a l’Oficina Municipal de Treball o bé a l’Escola d’Adults municipal (carrer Sant Pere 49) o través dels correu escolaadults@constanti.cat.

Pel que fa a l’Escola Municipal de Música “Rafael Gibert Recasens”, que té previst iniciar el curs a principis del mes d’octubre, manté les dades de matriculació del curs passat amb prop d’una seixantena d’alumnes matriculats. L’oferta formativa està adreçada a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit d’edat. Les especialitats instrumentals ofertades són: clarinet, flauta, saxo, violí, guitarra, piano i bateria. Durant aquest curs es preveu recuperar la presencialitat a les classes.

Back to top